Με τη… βοήθεια των ΜΑΤ εγκρίθηκε η σύμβαση για την αποκομιδή των σκουπιδιών από ιδιώτη στη Λαμία

share on:

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με την παρουσία διμοιρίας των ΜΑΤ, στο ισόγειο της οδού Αινιάνων, αλλά και πλήθους Αστυνομικών του ΑΤ Λαμίας και της Ασφάλειας, ψηφίστηκε σήμερα το μεσημέρι, μόνο από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων, η επίμαχη σύμβαση για την αποκομιδή των απορριμμάτων από ιδιώτη.

Στην αίθουσα της οδού Αινιάνων παραβρέθηκαν και συμμετείχαν στη συνεδρίαση, μόνο οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας, εκτός βέβαια των Κώστα Κερπινιώτη και Δημήτρη Μώρη, οι οποίοι προσήλθαν στην αίθουσα, σημιολογικά, κατά τη διάρκεια συζήτησης των υπόλοιπων θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

Οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις προτίμησαν να μείνουν στο ισόγειο μαζί με τους διαμαρτυρόμενους συμβασιούχους και σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παρουσία των Αστυνομικών δυνάμεων.

Καμαρώστε Λαμιώτες την Δημοκρατία τους…Σε προηγούμενο Δημ.Συμβούλιο μας κλείνανε τα μικρόφωνα για να μην καταγραφούν τα όσα καταγγέλαμε….Σε επόμενο Δημ.Συμβούλιο μας είπανε πως έκλεισε ο κατάλογος των ομιλητών που απο σύμπτωση τον κράταγε ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του Δημ.Συμβουλίου και όχι ο γραμματέας όπως τις υπόλοιπες φορές και τώρα για να αποφύγουν και άλλες αποκαλύψεις βρήκαν τον τρόπο…ΑΥΤΟΦΩΡΟ …….Χαχαχαχαχα…..Η κατρακύλα έχει αρχίσει απο καιρό και δυστυχώς θα κρατήσει 1-2 χρόνια ακόμα..Θλίβομαι για πολλούς εκεί μέσα ..Οχι ονομαστικά ακόμα..Κρατηθείτε λίγο..Και δεν θα έχουν μούτρα να βγούν ούτε στην γειτονιά τους….

Posted by ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΡΕΚΗΣ on Freitag, 25. August 2017

Έτσι η συνεδρίαση, κύλησε ομαλά, στην σχεδόν άδεια αίθουσα, τα θέματα πέρασαν όλα, αλλά λίγο πριν το τέλος δημιουργήθηκε μεγάλη ένταση, όταν εισήλθαν στην αίθουσα της συνεδρίασης ο αναπλ. γεν. γραμματέας της ΠΟΕ-ΟΤΑ Γιάννης Τσούνης, η ταμίας της Ομοσπονδίας Μαρίνα Πετροπούλου και μέλη του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου με επικεφαλής τον πρόεδρο Θανάση Παπαϊωάννου.

Ζητήθηκαν εξηγήσεις από τον πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου για την σύλληψη δύο απολυμένων συμβασιούχων, με αποτέλεσμα να υπάρξει κίνδυνος σύρραξης όταν κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας κινήθηκαν εναντίον του κ. Τσούνη και υπήρξαν προπηλακισμοί με κίνδυνο να ξεφύγει η κατάσταση.

Ο κ. Τσούνης κατήγγειλε τη δημοτική Αρχή για αντιδημοκρατικές μεθόδους, πυροδοτήθηκε ένταση, ο Δήμαρχος, σε έξαλλη κατάσταση, απείλησε με μηνύσεις και τελικά με την επέμβαση της Αστυνομίας, μπόρεσε η συνεδρίαση και ολοκληρώθηκε.

Κατά την έξοδό τους από την αίθουσα η δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας δέχτηκε σφοδρές αποδοκιμασίες, πετάχθηκαν μπουκάλια, ακούστηκαν βαριές φράσεις και απειλές.

Να σημειωθεί ότι στη συνέχεια οι συνδικαλιστές μαζί με τους συμβασιούχους και ορισμένους συμβούλους της μειοψηφίας μετέβησαν στο Αστυνομικό μέγαρο για να συμπαρασταθούν στους δύο συλληφθέντες.

Αφήστε μια απάντηση