Μηδέν απαντήσεις για το «Ντυνάν»

share on:

Με την κατάθεση του πρώην αντιπροέδρου του «Ερρίκος Ντυνάν» συνεχίζει το έργο της η εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας. Ο Αλέξανδρος Πανεθυμιτάκης συνέχισε την καριέρα του και στην «ΗΜΙΘΕΑ» μετά την πώληση του νοσοκομείου.

Ο Αλέξανδρος Πανεθυμιτάκης είναι ομότιμος καθηγητής Οικονομικών στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ είχε διορισθεί στο «Ερρίκος Ντυνάν» ως αντιπρόεδρος. Μετά τη μεταβίβαση του νοσοκομείου στην θυγατρική της Περαιώς «ΗΜΙΘΕΑ» παρέμεινε στο «Ντυνάν», καθώς έγινε μέλος του ΔΣ ως έμμισθος διευθύνων σύμβουλος.

Κατά την κατάθεσή του ο μάρτυρας υποστήριξε ότι η συγγένειά του με την οικογένεια Μητσοτάκη δεν έπαιξε ρόλο στον διορισμό του, ενώ επέμεινε πως το «Ερρίκος Ντυνάν» ήταν ιδιωτική κλινική, παρά το ότι βάσει καταστατικού ήταν κοινωφελές ίδρυμα.

Δεν απάντησε στο γιατί αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του δεν κάλεσε ελεγκτικές εταιρείες να κάνουν εκτίμηση αξίας.

Παράλληλα, δεν απάντησε πειστικά για τη νυχτερινή τροπολογία Βορίδη, που έδινε δυνατότητα να θεωρηθεί ιδιωτικό το νοσοκομείο και να πωληθεί. Ισχυρίστηκε, πάντως, ότι αυτό δεν έγινε για να επωφεληθεί τη Τράπεζα Πειραιώς, ενώ συμπλήρωσε πως, ούτως ή άλλως, η τράπεζα ήταν ο μοναδικός πλειοδότης.

Τέλος, δεν έδωσε εξηγήσεις για το πώς αμέσως μετά τη μεταβίβαση του νοσοκομείο, ο ίδιος ανέλαβε επικεφαλής της εταιρείας που το αγόρασε.

 

Αφήστε μια απάντηση