Μηδενική συμμετοχή σε αντικαρκινικά σκευάσματα

share on:

Μηδενική συμμετοχή για τα φάρμακα που χορηγούνται ως υποστηρικτικά της θεραπείας του καρκίνου ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Το αμέσως επόμενο διάστημα, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, μέσω του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης θα ισχύσει η μηδενική συμμετοχή για όλα τα υποστηρικτικά του καρκίνου φάρμακα, πέραν της δωρεάν χορήγησης φαρμάκων σε ογκολογικούς ασθενείς, που χορηγούνται για τη θεραπεία της κύριας νόσου.

Πρόκειται για φάρμακα που σχετίζονται με τις επιπλοκές της ασθένειας ή με τις παρενέργειες της θεραπευτικής αγωγής, όπως φάρμακα υποστηρικτικά της χημειοθεραπείας ή ακτινοθεραπείας, αντιεμετικά, αντιθρομβωτικά, αναλγητικά, κορτιζονούχα σκευάσματα, αντιβιοτικά για λοιμώξεις που συνδέονται με τη χημειοθεραπεία κ.λπ.

Με την αλλαγή αυτή, επισήμανε ο υπουργός Υγείας, «προκύπτει μια σημαντική οικονομική ανακούφιση της ευαίσθητης και ιδιαίτερα ευάλωτης ομάδας των ασθενών με ογκολογικά προβλήματα, υλοποιώντας τη βασική πολιτική επιλογή της εγγυημένης και ισότιμης πρόσβασης όλων των πολιτών στα αναγκαία φάρμακα, με σταδιακή μείωση της συμμετοχής τους στο κόστος».

Αφήστε μια απάντηση