Αυτοδιοίκηση

Μητρώο ευάλωτων ομάδων πολιτών εξαιτίας δασικών πυρκαγιών στη Λαμία

Στο πλαίσιο σχεδιασμού προληπτικής οργανωμένης απομάκρυνσης πολιτών εξαιτίας δασικών πυρκαγιών, ο Δήμος θα πρέπει να μεριμνήσει για την έγκαιρη ενημέρωση και απομάκρυνση από τον κίνδυνο ευάλωτων ομάδων πολιτών, όταν τεκμηριωμένα εκτιμάται ότι απειλούνται από την καταστροφή.
Προκειμένου τα άτομα που επιθυμούν να καταγραφούν σε ενιαίο Μητρώο, σε περίπτωση εφαρμογής του μέτρου της απομάκρυνσης, παρακαλούνται όσοι ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες (ΑμεΑ, κτλ) ή προσωπικοί τους βοηθοί ή άμεσα συγγενικά τους πρόσωπα να δηλώσουν στοιχεία επικοινωνίας.
Στο μητρώο αυτό, θα πρέπει να περιλαμβάνονται κατ’ ελάχιστο τα στοιχεία επικοινωνίας,  η δ/νση κατοικίας και η κατηγορία αναπηρίας (κώφωση, τύφλωση, κλπ), τα στοιχεία επικοινωνίας των προσωπικών βοηθών ή των άμεσα συγγενικών τους προσώπων καθώς και το μεταφορικό μέσο που θα απαιτηθεί σε περίπτωση μετακίνησής τους (π.χ. μετακίνηση με επιβατικό αυτοκίνητο, ασθενοφόρο κλπ).
Για την τήρηση του ανωτέρω μητρώου  τα ενδιαφερόμενα άτομα θα πρέπει να παρέχουν τη συγκατάθεσή τους εγγράφως ως προς τα παρεχόμενα στοιχεία τα οποία για λόγους προστασίας των προσωπικών τους δεδομένων σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δημοσιεύονται.
***   Για την εγγραφή στο σχετικό Μητρώο παρακαλείστε να επικοινωνήσετε:
Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης Δήμου Λαμιέων
Τηλέφωνο: 2231351069, 2231351532
e-mail: k.tsadima@lamia-city.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Τι λέει ο ΦοΔΣΑ Στερεάς για τη φωτιά στον ΧΥΤΑ Λαμίας

efthia

Συνεδρίασε το ΤΕΣΟ Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας

efthia

Παραολυμπιακά αθλήματα – Αθλητισμός στα άτομα με αναπηρία και προσβασιμότητα

efthia
Φόρτωση....