Μικρές ταινίες, από τους φίλους Κινηματογράφου Λαμίας

share on:

Οι Φίλοι Κινηματογράφου Λαμίας καλούν όλους τους σινεφίλ το Σάββατο 22 Δεκέμβρη (19.00), στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Λαμίας για να γιορτάσουν την πιο μικρή μέρα του χρόνου, με επιλεγμένες μικρού μήκους ταινίες animation και μυθοπλασίας, για παιδιά (μεγάλα και μικρά!).

«Οι πιο μικρές μέρες» (Les jours les plus courts | 2018) είναι μια δημοφιλής δράση του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. Είναι η 8η χρονιά που πραγματοποιείται, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο.

Φέτος, για πρώτη φορά, η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Clermont– Ferrand, το μεγαλύτερο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους στον κόσμο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ταινίες μικρού μήκους για τους μικρότερους σε ηλικία φίλους του σινεμά, που όμως απευθύνεται σε όλη την οικογένεια καθώς είναι εξίσου απολαυστικό για μικρούς και μεγάλους.

Παραδοσιακά, οι προβολές πραγματοποιούνται  πριν και μετά την μικρότερη μέρα του χρόνου που σύμφωνα με το χειμερινό ηλιοστάσιο, είναι η 21η Δεκέμβρη, και ορίζεται και ως η επίσημη έναρξη του χειμώνα!

Φέτος, θα προβληθούν 9 γαλλικές και γαλλόφωνες ταινίες κινουμένων σχεδίων και μυθοπλασίας για παιδιά ηλικίας από 8 έως 11 ετών.

 

***  Ένα άντρας ζει μέσα σε μια βαλίτσα στο πεζοδρόμιο μιας μεγαλούπολης. Ένας τάρανδος-σούπερ ήρωας ερωτεύεται μια καμήλα νοσοκόμα. Ένα χρυσόψαρο βρίσκεται σε θανάσιμο κίνδυνο.

Ο δεκάχρονος Σαμουέλ δεν μπορεί να πάει στο σχολείο χωρίς καινούργια παπούτσια. Τα προβλήματα των παιδιών στο σύγχρονο κόσμο, η μόλυνση της θάλασσας, η καταστροφή των δασών για την κατασκευή χαρτιού, αλλά και η ατόφια, ανεπιτήδευτη χαρά της ζωής –όλα αυτά, και πολλά ακόμα- σε ένα μικρό αλλά πολλά υποσχόμενο γιορτινό κινηματογραφικό ταξίδι!

Αφήστε μια απάντηση