Μιχελής: Συνεχίζεται ο αγώνας για στήριξη του κοινωνικού κράτους

share on:

Με γραπτή δήλωσή του, ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Μιχελής, εκφράζει τα συγχαρητήριά του, σε όλους τους εκλεγέντες Δημάρχους και Περιφερειάρχες αλλά παράλληλα επισημαίνει την επιτυχία των δεξιών δυνάμεων.

Ειδικότερα ο κ. Μιχελής υπογραμμίζει:

Με την ολοκλήρωση και του 2ου γύρου των εκλογών του 2019 και την ανάδειξη νέων Περιφερειαρχών και Δημάρχων, κατ΄ αρχήν τους εκφράζω τα συγχαρητήρια μου και την ευχή για επιτυχία σε ένα έργο προς το συμφέρον των πολιτών. Παράλληλα θέλω να επισημάνω πως με τα δεδομένα που αναδεικνύονται από το νέο νόμο («Κλεισθένης»), αποτρέπεται η αυτοδυναμία και καθίσταται αναγκαία η συνεργασία. Επιδιώκεται έτσι η δημιουργία μιας νέας πολιτικής κουλτούρας.

 

Επιπρόσθετα, σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, δεν  αποφεύγω να επισημάνω πως η νίκη των δεξιών πολιτικών δυνάμεων στη χώρα μας και στην Ευρώπη κάθε άλλο παρά στήριγμα μιας πολιτικής της «ανάπτυξης, σύγκλισης και κοινωνικής συνοχής» είναι. Στη σημερινή Ευρώπη η όποια ανάπτυξη συνοδεύεται από όξυνση των κοινωνικών ανισοτήτων και αποδόμηση του κοινωνικού κράτους.

 

Εν όψει των βουλευτικών εκλογών ο αγώνας για στήριξη του κοινωνικού κράτους, για δίκαιη ανάπτυξη προς όφελος και των κοινωνικά αδύναμων και μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων συνεχίζεται.

Αφήστε μια απάντηση