Μπαίνουν οι πρώτες ανεμογεννήτριες στην Σαράνταινα;…

share on:

Έντονη «ενεργειακή» κινητικότητα παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στη Δυτική Φθιώτιδα και συγκεκριμένα στα ορεινά τμήματά της όπου προωθείται η δημιουργία βιομηχανικού αιολικού πάρκου.

Φαίνεται πως περνώντας μέσα από νοτιότερο δάσος  Οξυάς στην Ευρώπη, βρέθηκε πρόσφορο το έδαφος στην κορυφογραμμή της Σαράνταινας. Την ίδια ώρα που η γειτονική Ευρυτανία κινείται νομικά και επιβάλλει πρόστιμα στην εταιρεία για την υποβάθμιση-ρύπανση του περιβάλλοντος φαίνεται πως ο Δήμος Μακρακώμης δηλώνει απών!

Αντίστοιχες ενέργειες της εταιρείας στα Άγραφα αλλά και σε νησιωτικές περιοχές όπως η Τήνος βρήκαν τη σύσσωμη και σθεναρή αντίδραση τόσο των πολιτών όσο και των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Μένει λοιπόν να δούμε αν η υπάρχουσα δημοτική αρχή «νίπτει τας χείρας της» επιτρέποντας σιωπηλά την ολοκληρωτική καταστροφή ενός από τα τελευταία εναπομείναντα φυσικά μνημεία όπως η Σαράνταινα.

Αναμένουμε τοποθετήσεις και αντιδράσεις, από το Δήμαρχο Μακρακώμης, τους υποψηφίους Δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, τοπικούς πολιτευτές και προέδρους τοπικών κοινοτήτων οι οποίοι  τόσο στις ιδρυτικές διακηρύξεις τους όσο και στις δημόσιες τοποθετήσεις τους  θέτουν ως προτεραιότητα  την ποιότητα ζωής και την ανάδειξη του φυσικού πλούτου του τόπου μας!

Κάτοικος της περιοχής

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Ρ.Α.Ε.

Αφήστε μια απάντηση