Μ. Κεφαλογιάννης: Θέλουμε νίκη στις Ευρωεκλογές και αυτοδυναμία στις Εθνικές

share on:

Στη Λαμία βρέθηκε χθες ο επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης ο οποίος επισκέφθηκε φορείς του τόπου.

Κατά την επίσκεψη του τον συνόδευσαν ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Φθιώτιδας Σπύρος Κωσταράς, ο Αντιπρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Λαμίας Θόδωρος Γούσιος και ο Γραμματέας Αγροτικού της ΝΔ Κώστας Μπαγινέτας .

Το πρωί βρέθηκε στα γραφεία της Μητρόπολης Φθιώτιδας όπου έλαβε τις ευλογίες του Μητροπολίτη κ. Νικολάου και ακολούθησε διάλογος για τα ζητήματα της εκκλησίας. O κ. Κεφαλογιάννης εξήρε το μεγάλο φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης Φθιώτιδας και ο Μητροπολίτης χάρισε σε όλους από ένα βιβλίο για τον Αθανάσιο Διάκο.

Επόμενος σταθμός ήταν τα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαμίας. Συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες όπως η υψηλή φορολόγηση,οι ασφαλιστικές εισφορές προς τον ΕΦΚΑ καθώς και η εισαγωγή-διακίνηση πολλών προϊόντων που γίνεται από επιτήδειους χωρίς παραστατικά από γειτονικές χώρες. Εξήρε τις φιλότιμες προσπάθειες που κάνει ο συνεταιρισμός προς όφελος των αγροτών και της κοινωνίας.

Ακολούθησε συνάντηση στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας. Ακούστηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των Δικηγόρων καθώς επίσης το πρόβλημα της υψηλής φορολόγησης και των εξοντωτικών ασφαλιστικών εισφορών.

Ο κ.Κεφαλογιάννης ανέφερε ότι θα πρέπει να αυξηθεί το όριο για την απαλλαγή του ΦΠΑ που σήμερα είναι στις 10.000 Ευρώ προκειμένου να βοηθηθούν οι νέοι στο επάγγελμα.

Στη συνέχεια βρέθηκε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας και Υποψήφιου Δημάρχου Λαμιέων  Θύμιου Καραΐσκου.  Έγινε ενημέρωση για το μεγάλο έργο που υλοποίειη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας καθώς και για την μεγάλη απορρόφηση που έχει η Περιφέρεια σε κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Επόμενος σταθμός ήταν τα γραφεία του ΕΒΕ Φθιώτιδας. Έγινε αναφορά στην πολύ καλή δουλειά που κάνει το γραφείο των Επιμελητηρίων στις Βρυξέλλες καθώς επίσης στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις σήμερα με την εξοντωτική φορολόγηση και την μαύρη εργασία. ‘Έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον μαθητικό διαγωνισμό που υλοποιεί το ΕΒΕ και υποσχέθηκε να βρίσκεται στην εκδήλωση που θα γίνει για τον διαγωνισμό.

Τελευταίος σταθμός, τα Γραφεία της ΝΟΔΕ Φθιώτιδας. Στη  σύσκεψη που ακολούθησε, μετείχαν ο τ.Υπουργός Θανάσης Γιαννόπουλος,οι τ. Βουλευτές Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος, Ελένη Μακρή-Θεοδώρου, ο τ. Δήμαρχος Λαμίας Γιώργος Κοτρωνιάς,ο  Κώστας Σταϊκούρας, ο Αντιπερειφερειάρχης Κώστας Καραγιάννης,ο τ. Αντιπερειφερειάρχης Θέμης Χειμάρας, ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Φθιώτιδας Δημήτρης Παπαναγιώτου,ο Υποψήφιος Δήμαρχος Λοκρών Κώστας Σούλιας και ο Αν.Γραμματέας Επιστημονικών Φορέων Θάνος Τσαντήλας.

Σημειώνεται ότι ο βουλευτής Χρήστος Σταϊκούρας δεν παρέστη λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων (βρισκόταν στην Βουλή).

Ο κ. Κεφαλογιάννης, αναφέρθηκε στις επικείμενες εκλογές λέγοντας: «σε αυτές τις αναμετρήσεις η ΝΔ προσδοκά να έχει μια περήφανη νίκη.  Αν γίνουν και οι Εθνικές εκλογές μαζί, θέλουμε αυτοδυναμία και κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.”

Όσον αφορά τις Ευρωεκλογές τόνισε ότι «στην Ευρώπη γίνονται πολλά και σημαντικά πράγματα και θέλουμε να έχουμε ενισχυμένη εκπροσώπηση διότι θέλουμε να υπηρετήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα εθνικά μας θέματα και τις αναπτυξιακές πολιτικές της Ελλάδας, της ευρύτερης περιοχής της Στερεάς Ελλάδας».

Σχετικά με την εκτίμηση του σε ότι αφορά στην προσέλευση των πολιτών στις κάλπες για τις Ευρωεκλογές, υποστήριξε ότι «η παρουσία των πολιτών στις Ευρωεκλογές θα είναι ενισχυμένη, γιατί οι Ευρωεκλογές είναι απόλυτα πολιτικοποιημένες και ο κόσμος θέλει να περάσει πολιτικά μηνύματα».

Αίσθηση έκανε όταν επικαλέστηκε τη ρήση του Αβράαμ Λίνκολ ότι «με μια σφαίρα σκοτώνεις τον εχθρό σου, με την ψήφο σου σκοτώνεις το μέλλον των παιδιών σου.

O κ. Κεφαλογιάννης τόνισε ότι σε αυτές τις κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις για να μπορέσει η χώρα μας να βγει από την κρίση με το μικρότερο δυνατό κόστος από τις δυσκολίες με τις οποίες ζει, ζητούμε την βοήθεια και τη στήριξη από τις υγιείς δυνάμεις του τόπου σε ένα εθνικό προσανατολισμό με εθνική στρατηγική με συναίνεση να βρούμε αυτά που μας ενώνουν.

Ακολούθησε συζήτηση με τα μέλη της παράταξης σε κρίσιμα θέματα που αφορούν την Ευρώπη και την Ελλάδα όπως το δημογραφικό, το μεταναστευτικό και την συμφωνία των Πρεσπών.

Αφήστε μια απάντηση