Νέα παράταση ζητάει το ΤΕΕ Αν. Στερεάς για το Κτηματολόγιο Φθιώτιδας-Ευρυτανίας

share on:

Επιστολή προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και προς το Ν.Π.Δ.Δ. Ελληνικό Κτηματολόγιο με αίτημα παράτασης της καταληκτικής ημερομηνίας κτηματογράφησης των Περιφερειακών Ενοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας μέσω των απαραίτητων νομοθετικών πρωτοβουλιών, εστάλη σήμερα από το ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς.

Στην επιστολή, που κοινοποιήθηκε σε όλους τους βουλευτές των δύο Νομών, στην ΠΕΔ, στους Δήμους και στην Περιφέρεια αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Έχοντας υπόψη ότι από 17/12/2018 έχει ξεκινήσει η διαδικασία κτηματογράφησης για Ο.Τ.Α. των Περιφερειακών Ενοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

α) Η ημερομηνία έναρξης της κτηματογράφησης συνέπεσε με τους χειμερινούς μήνες του έτους και λόγω των καιρικών συνθηκών δημιούργησε ανυπέρβλητες δυσκολίες προκειμένου οι συμπολίτες μας να καταφέρουν, όπου χρειαζόταν, να προσεγγίσουν επί τόπου τις ιδιοκτησίες τους ιδίως στις ορεινές περιοχές.

β) Μέχρι και σήμερα δεν είναι σε εξέλιξη κανένα είδος ενημερωτικής καμπάνιας με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών αλλά και τη διαμόρφωση θετικής προτροπής ώστε να συμμετέχουν στη διαδικασία κτηματογράφησης.

γ) Η λειτουργία της νέας ψηφιακής πλατφόρμας καθώς και του κέντρου κτηματογράφησης της Αττικής, που αφορά ολόκληρη την επικράτεια, ξεκίνησε σε αρκετά μεταγενέστερο χρόνο από την ημερομηνία έναρξης της κτηματογράφησης.

Για τους παραπάνω λόγους αλλά και για πολλές ακόμη επιμέρους δυσλειτουργίες που παρουσιάστηκαν θεωρούμε απαραίτητο να αναλάβετε νομοθετικές πρωτοβουλίες ώστε να παραταθεί κατά μεγάλο χρονικό διάστημα η κτηματογράφηση στις παραπάνω Περιφερειακές Ενότητες και να αξιοποιηθούν οι καλοκαιρινοί και οι φθινοπωρινοί μήνες ώστε οι συμπολίτες μας, απρόσκοπτα, να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη δήλωση της ιδιοκτησίας τους».

Αφήστε μια απάντηση