Ποδόσφαιρο

Νέα σελίδα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο με Γραμμένο

Ο Βαγγέλης Γραμμένος είναι από σήμερα ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας είναι ο νέος ισχυρός άνδρας του ελληνικού ποδοσφαίρου, αφού κατάφερε να επικρατήσει με άνεση του έτερου υποψηφίου, Γιώργου Καλαντζή, στις σημερινές αρχαιρεσίες που έγιναν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, παρουσία των εκπροσώπων της FIFA Μπιόρν Βασάλο, Νόνταρ Αλκαχάτζε, της UEFA Άντζελο Ρηγόπουλου.

Ο Βορειοελλαδίτης παράγοντας πήρε 48 ψήφους έναντι 21 του αντιπάλου του, ενώ δυο ήταν τα λευκά.

Επομένως, το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλάζει σελίδα, αφού η προσωρινή διοικούσα επιτροπή αποτελεί παρελθόν και αναλαμβάνει την διοίκηση της ΕΠΟ, έχοντας πάντως την επιτροπεία της FIFA και της UEFA.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι απορρίφθηκε η προσφυγή του Νίκου Τζώρτζογλου κατά της εκλογικής διαδικασίας, επομένως οι εκλογές κύλησαν κανονικά και βγήκε το αποτέλεσμα, που βρήκε θριαμβευτή τον Βαγγέλη Γραμμένο και ηττημένο τον Καβαλιώτη αντίπαλό του, ο οποίος δεν είχε πολλά περιθώρια να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα και μάλιστα είχε αποχωρήσει νωρίτερα από την αίθουσα.

Οι ψήφοι ήταν 71 συνολικά.

Οι 54 Ενώσεις, οι 16 ΠΑΕ της Α’  Εθνικής και 1 της Β’  Εθνικής.

Το αποτέλεσμα φάνηκε από νωρίτερα, όταν εγκρίθηκε το καταστατικό με 49-19. Πλέον, η ΕΠΟ μπαίνει σε εποχή Γραμμένου, ο οποίος καλείται να λύσει τα πολλά προβλήματα και τις παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου, έχοντας και την παρακολούθηση των διεθνών συνομοσπονδιών.

***  Ακολουθούν οι ψήφοι που έλαβαν οι υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο (θα συνεδριάσει στις 19.00 για να συγκροτηθεί σε σώμα):

YΠOΨHΦIOI ΠAPATAΞHΣ ΓPAMMENOY

ΔHMHTPIOY: 51

BPAKAΣ: 50

KOYΠTΣIΔHΣ: 50

ANTΩNIOY: 50

BAKAΛHΣ: 49

ΠAΠAXPHΣTOΣ: 48

ΔIAKOΦΩTHΣ: 48

ΛAΣKAPAKHΣ: 48

XATZHΣAPOΓΛOY: 48

ΨAPOΠOYΛOΣ: 48

ΘΩMAIΔHΣ: 47

YΠOΨHΦIOI ΠAPATAΞHΣ KAΛANTZH

MΠPATΣΩΛHΣ: 20

TZANOΠOYΛOΣ: 20

ΠAΠAKΩNΣTANTINOY: 20

KAPPAΣ: 20

KAPABAΣIΛHΣ: 20

KΩNΣTANTINIΔHΣ: 19

ΔHMHTPAKOΠOYΛOY: 19

TΣIXPITZHΣ: 19

ΠAΠΠAΣ: 19

ΠOZIΔHΣ: 19

ΠAΛAΣKAΣ: 18

Οι ψήφοι που πήραν οι υποψήφιοι αναπληρωματικοί της Ε.Ε. της ΕΠΟ

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης, Γ. Πανίδης, εξελέγη πρώτος ως αναπληρωματικό μέλος της Ε.Ε. της ΕΠΟ.

Ακολουθούν ο πρόεδρος της ΕΠΣ Καστοριάς, Φωτιάδης και και την ΕΠΣ Έβρου, Γαβριηλίδης.

Ακολουθούν οι ψήφοι που πήραν οι υποψήφιοι αναπληρωματικοί της Ε.Ε.

Πανίδης Γ. (ΕΠΣ Ξάνθης): 48

Φωτιάδης (ΕΠΣ Ημαθίας): 42

Γαβριηλίδης (ΕΠΣ Θράκης): 41

Γιαρένης (ΕΠΣΑΝΑ): 39

Σιδέρης (ΕΠΣ Αργολίδας): 35

Φρέρης (ΕΠΣ Κυκλάδων): 32

Αντωνιάδης (ΕΠΣ Φλώρινας): 33

Κυρζόπουλος (ΕΠΣ Κοζάνης): 31

Μπουχλαριώτης (ΕΠΣ Λάρισας): 30

Σακελλάρης (ΕΠΣ Φθιώτιδας): 28

Οικονομίδης (ΕΠΣ Μεσσηνίας): 18

Βαλσαμής (ΕΠΣ Κεφαλοννιάς): 16

Βοζικάκης (ΕΠΣ Ηρακλείου): 16

Μπατσικώστας (ΕΠΣ Τρικάλων): 16

Λέκκας (ΕΠΣ Καρδίτσας): 15

Παπαγεωργίου (ΕΠΣ Λασιθίου): 14

Χνάρης (ΕΠΣ Ρεθύμνου): 14

Βιολέτης (ΕΠΣ Δ. Αττικής): 12

Καραλάγας (ΕΠΣ Ηλείας) : 12

Κασιμάτης (ΕΠΣ Χανίων): 12

Ποντίκης (ΕΠΣ Πειραιά): 12

Δείτε στο βίντεο τι δήλωσε ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας:

Ποιος είναι ο Βαγγέλης Γραμμένος

Ο Βαγγέλης Γραμμένος είναι ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ και το Sport24.gr παρουσιάζει το who is who του νέου ισχυρού άνδρα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η δικηγορία, η αγάπη για τη μπάλα και για τα κοινά.

Το όνομα αυτού, Βαγγέλης Γραμμένος. Ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ προέρχεται από την Βόρεια Ελλάδα και νίκησε κατά κράτος τον Γιώργο Καλαντζή στις εκλογές που έλαβαν χώρα το πρωί της Παρασκευής (18/8). Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας έλαβε 48 ψήφους έναντι 21 του αντιπάλου του, ενώ 2 ήταν τα λευκά.

Πλέον, έχοντας την εποπτεία των FIFA και UEFA για τουλάχιστον ένα χρόνο, θα προσπαθήσει να πείσει ότι δεν χρειάζεται το άγρυπνο βλέμμα των διεθνών συνομοσπονδιών. Ο ίδιος λέει ότι θα τα καταφέρει και νωρίτερα και απ΄ό,τι νομίζουν οι ξένοι…

Ποιος είναι όμως ο Βαγγέλης Γραμμένος;

Θα πρέπει να ειπωθεί πως είχε την ανοιχτή υποστήριξη από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στην εκλογική διαδικασία, με τους Ιβάν Σαββίδη και Δημήτρη Μελισσανίδη να υποστηρίζουν την υποψηφιότητά του. Αρχικά είχε την στήριξη και του Παναθηναϊκού, αλλά μετά τους περσινούς ημιτελικούς με τον ΠΑΟΚ και έπειτα, η στάση του “τριφυλλιού” άλλαξε άρδην.

Ο Βαγγέλης Γραμμένος είναι δικηγόρος και ο ίδιος έπαιζε ποδόσφαιρο στη Νίκη Ηρακλείου από το 1974 ως το 1985. Ως φοιτητής της Νομικής, υπήρξε ιδρυτικό μέλος της παράταξης “Ενωτική Κίνηση”, όταν αυτή ιδρύθηκε το 1983. Αρχικά, είχε συσταθεί με το όνομα “Ανανεωτική Κίνηση”.

Η παράταξη που έχει τα ηνία της ΕΠΣ Μακεδονίας μέχρι σήμερα εξελέγη για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 1984 και ο Βαγγέλης Γραμμένος κλήθηκε να στηρίξει την Ένωση γραμματειακά, κάτι που έκανε μέχρι το 1992. Ακολούθως έγινε μέλος του Δ.Σ., περνώντας απ’ όλα τα πόστα, διατελώντας πρόεδρος επιτροπής Πρωταθλήματος, επιτροπής κανονισμών και αναπληρωτής πρόεδρος.

Την περίοδο 1984-1985, με πρόεδρο τον Γιώργο Λυσαρίδη, οι Διονύσης Ψωμιάδης και Βαγγέλης Γραμμένος είχαν την ευθύνη των παιδικών πρωταθλημάτων ενώ μετέπειτα ο Βαγγέλης Γραμμένος στις θητείες του Διονύση Ψωμιάδη στην προεδρία της ΕΠΣΜ ήταν μέλος του Δ.Σ., πριν τον διαδεχτεί στην προεδρία.

Ο αντίπαλός του για την προεδρία της ΕΠΟ, Γιώργος Καλαντζής, είχε χαρακτηρίσει τον κ. Γραμμένο ως δεξί χέρι του κ. Ψωμιάδη για αρκετά χρόνια στην ΕΠΣ Μακεδονίας, θέλοντας να πει με αυτό τον τρόπο ότι δεν ήταν αυτός που θα μπορούσε να εκφράσει το καινούργιο στο ποδόσφαιρο.

Λόγω υποχρεώσεων του στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης, ο Διονύσης Ψωμιάδης είχε παραιτηθεί από την ΕΠΣΜ και η παράταξη ανέδειξε πρόεδρο ομόφωνα τον Βαγγέλη Γραμμένο τον Δεκέμβριο του 2002, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντα του λίγες μέρες αργότερα με απόφαση του Δ.Σ.

Στις 12 Δεκεμβρίου 2005, η παράταξη του κ. Γραμμένου επικράτησε της παράταξης Σχιζοδήμου με 121 – 97, ενώ είχαν βρεθεί και δύο άκυρα ψηφοδέλτια. Στις 23 Νοεμβρίου του 2009, η παράταξη του Γραμμένου έλαβε 119 ψηφοδέλτια, ενώ η παράταξη του Βασίλη Σχιζοδήμου είχε 116.

Έπειτα από αγωγή, οι εκλογές ακυρώθηκαν και στις 14 Μαρτίου 2010 συγκροτήθηκε σε σώμα η προσωρινή διοικούσα επιτροπή της ΕΠΣΜ όπου τη θέση του προέδρου πήρε ο Διονύσης Ψωμιάδης διαδεχόμενος τον Βαγγέλη Γραμμένο, ο οποίος δεν θέλησε να είναι πρόεδρος σε προσωρινή διοίκηση. Στις 7/6 2011, ο Βαγγέλης Γραμμένος ήταν ο νικητής των εκλογών της ΕΠΣΜ για μια ακόμη φορά.

Στις εκλογές της 25ης Μαΐου του 2015, ο Βαγγέλης Γραμμένος νίκησε χωρίς αντίπαλο. Ψήφισαν 169 σωματεία σε σύνολο 219, με την “Ενωτική Κίνηση” του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου να παίρνει 162 ψήφους, με 6 λευκά και 1 άκυρο.

Ο Βαγγέλης Γραμμένος διαδέχεται τον πρόεδρο της ΠΔΕ, Ιωάννη Δρόσο, ο οποίος είχε αναλάβει μετά την παραίτηση του Γιώργου Γκιρτζίκη λόγω της υπόθεσης με την κάρτα υγείας της ΕΠΟ. Θυμίζουμε ότι ο Ξανθιώτης παράγοντας και επί χρόνια ταμίας της ΕΠΟ, είχε πάρει την θέση του παραιτηθέντος, Γιώργου Σαρρή.

Καλαντζής: “Να πετύχει ο Γραμμένος”

Ο Γιώργος Καλαντζής ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Βαγγέλη Γραμμένο για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου και είπε πως όλοι πρέπει να είναι δίπλα του.

Ο Καβαλιώτης πρώην βουλευτής και υπουργός της Ν.Δ., ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο ισχυρό άνδρα του ελληνικού ποδοσφαίρου και τόνισε πως όλοι πρέπει να βρίσκονται στο πλάι του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

“Θέλω να συγχαρώ για την εκλογή του τον κ. Γραμμένο. Του εύχομαι ολόψυψα να πετύχει για το καλό του ποδοσφαίρου. Θα είμαστε όλοι δίπλα του. Είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε δίπλα του για το καλό του ποδοσφαίρου. Συνεχίζουμε…

Είναι δύσκολες μέρες για το ποδόσφαιρό μας, αλλά είναι στο χέρι μας να δείξουμε πως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Να φτάσουμε σε ένα σημείο να μη χρειάζεται να έχουμε την επίβλεψη ξένου αρχιδιαιτητή και να υπάρχει εμπιστοσύνη στους δικούς μας”.

Η ομιλία του Μπιορν Βασάλο

Ο επικεφαλής των Εθνικών Ομοσπονδιών Ευρώπης της FIFA και επιτετραμένος της στην Ελλάδα Μπιορν Βασάλο, μαζί με τον νομικό της εκπρόσωπο Νόνταρ Αλκαχάτζε, εκπροσώπησαν την παγκόσμια συνομοσπονδία ποδοσφαίρου στην έκτακτη αρχαιρεσιακή γενική συνέλης της ΕΠΟ μεταφέροντας, μάλιστα, χαιρετισμό του προέδρου της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο.

Το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Μπιόρν Βασάλο είναι το ακόλουθο:

«Βρισκόμαστε επιτέλους στην Αθήνα για την Εκλογική Συνέλευση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Ο Πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο στέλνει τους θερμότερους χαιρετισμούς του σε όλους σας και εύχεται σε όλους να έχουμε μια παραγωγική συνεδρίαση στη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου. Τους τελευταίους μήνες η FIFA οικοδόμησε μια ισχυρή σχέση με την ΕΠΟ και κάνοντάς το αυτό, θεωρούμε ότι το Όραμα για το ποδόσφαιρο θα υλοποιηθεί με συνέπεια. Η νέα ηγεσία της FIFA θέλει να βρίσκεται σε επικοινωνία με τα μέλη της και να τους παρέχει στήριξη και καθοδήγηση προκειμένου να ξεπερνούν τις προκλήσεις και να προετοιμάζουν τα θεμέλια για το μέλλον.

Ήταν μια άκρως απαιτητική και κατά περιόδους επίπονη διαδικασία, μολαταύτα η δύναμη του ποδοσφαίρου μας κρατά ενωμένους. Οι εκλογές πάντοτε φέρνουν κάποιου είδους διχασμό στην κοινότητα. Είναι φυσιολογικό κάποιοι να υποστηρίζουν έναν υποψήφιο και το όραμά του ή να είναι αντίθετοι, παρόλ’ αυτά αφού εκλεγεί ο πρόεδρος, στην προκειμένη περίπτωση ο ποδοσφαιρικός πρόεδρος της ΕΠΟ, θα πρέπει όλοι να είμαστε ενωμένοι για το καλό του ποδοσφαίρου στη χώρα. Αυτό σημαίνει δημοκρατία και εάν απωλέσουμε την αμοιβαία εκτίμηση και τον σεβασμό, τότε θα χαθεί και η εμπιστοσύνη και η λογική θα γίνει κάτι στείρο.  Μετά τη σημερινή συνεδρίαση, η προσοχή θα πρέπει να εστιαστεί και πάλι στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου, τη διακυβέρνηση του ποδοσφαίρου και σε όλα όσα θα οικοδομήσουν ένα ισχυρότερο θεμέλιο για την ανάπτυξη του παιχνιδιού στην Ελλάδα. Μαζί με την UEFA θέλουμε να συνεχίσουμε το έργο που έγινε στο παρελθόν, έχοντας ξεκάθαρο βλέμμα στο μελλοντικό αποτέλεσμα: τη σταθερότητα.

Η FIFA βρέθηκε εδώ ως αποτέλεσμα των συνεπειών του παρελθόντος. Τις παρατυπίες, τις επιρροές, τον νεποτισμό και την απουσία ορθής διαχείρισης στην ΕΠΟ η οποία θα διασφάλιζε την ειλικρίνεια και τη διαφάνεια.  Η FIFA θα παραμείνει εδώ προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι ενέργειες διακυβέρνησης της Ομοσπονδίας συμμορφώνονται με τους αντίστοιχους κανονισμούς και νόμους και ότι η ΕΠΟ παραμένει ικανή να επιτελεί το έργο της. Ως προς αυτό, η νεοσυσταθείσα Επιτροπή Παρακολούθησης θα επιβλέπει τις λειτουργίες και διαδικασίες της ΕΠΟ για τουλάχιστον ένα ημερολογιακό έτος και θα αναφέρεται στην UEFA και την UEFA όσον αφορά την κατάσταση στην Ελλάδα.  Δεν θα υποχωρήσουμε από αυτό που θεωρούμε καλύτερο και σε συνεργασία με τη νέα διοίκηση της ΕΠΟ, θα υλοποιήσουμε μεταρρυθμίσεις για τη βελτίωση των διαδικασιών και του τρόπου λήψης των αποφάσεων. Πλέον με γνωρίζετε όλοι, το πρόσωπό μου σας είναι οικείο και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι μαζί με τους συναδέλφους μου που είναι παρόντες εδώ σήμερα, έχω κι εγώ εξοικειωθεί με τα πράγματα στην Ελλάδα. Έχουμε υιοθετήσει μια ειλικρινή προσέγγιση. Πιστεύουμε ότι εφόσον δεν υπάρχουν κρυφές ατζέντες, η χώρα μπορεί να αναπτυχθεί σε όλα τα επίπεδα.  Ως εκ τούτου και παρόλες τις δυσκολίες, είμαι βέβαιος ότι μαζί, ενωμένοι και αποφασισμένοι, μπορούμε να οικοδομήσουμε έναν ισχυρό οργανισμό που θα πρεσβεύει την ορθότερη διακυβέρνηση μέσω της ειλικρίνειας, της λογοδοσίας και της ένταξης. Αυτό είναι για το καλό του ποδοσφαίρου, των εμπλεκομένων σε αυτό και του κοινού που ασχολείται με αυτό.

Στο σημείο αυτό και την ίδια ημέρα κατά την οποία λήγει η εντολή της Επιτροπής Εξομάλυνσης, νομίζω ότι αρμόζει αφενός να ευχαριστήσω την επιτροπή, τον πρόεδρο και τα μέλη της, επειδή επιτέλεσαν τα καθήκοντά τους με ακεραιότητα και επιμονή και αφετέρου να τους τους συγχαρώ για τα σημαντικά ορόσημα που πέτυχαν σε τόσο σύντομο και έντονο χρονικό διάστημα. Με τη στήριξή σας κατορθώσαμε να αναθεωρήσουμε το καταστατικό και να επιτευχθούν οι αλλαγές στη νομοθεσία και σήμερα θα εκλέξετε δημοκρατικά μια νέα διοίκηση. Ο καθηγητής Δρόσος και οι συνάδελφοί του είναι πραγματικοί κύριοι οι οποίοι, παρόλες τις αντιξοότητες, δεν υπέκυψαν στην πίεση ή οποιαδήποτε μορφή εκφοβισμού και αντίθετα διοίκησαν την ΕΠΟ με ανεξαρτησία, μακριά από όσους εμπλέκονταν σε συγκρούσεις συμφερόντων, και ως εκ τούτου το ελληνικό ποδόσφαιρο επέζησε από αυτή την ασαφή και γεμάτη αναταραχές περίοδο.  Η πολύτιμη συμβολή σας ανοίγει τον δρόμο για πιο γαλήνιους καιρούς και, ελπίζουμε, για μια περίοδο κατά την οποία η προσοχή θα στραφεί στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και των δομών του.

Δεν θα σας απασχολήσω περισσότερο γιατί δεν συνηθίζω να κουράζω με μακροσκελείς λόγους, ωστόσο ήθελα να επισημάνω ένα ακόμα σημείο το οποίο, κατά τη γνώμη μου, είναι εξαιρετικά σημαντικό. Ενώ σήμερα περιμένουμε να συγχαρούμε τους νέους αξιωματούχους για την εκλογή τους στην ηγεσία της ΕΠΟ, θα ήθελα ταυτόχρονα να τους παροτρύνω να εμμείνουν στις αξίες και τις αρχές τους οι οποίες θα αποφέρουν και σε αυτούς και στο ποδόσφαιρο εν γένει την αξιοπιστία που τόσο χρειάζεται.

Έχουμε όλοι υποχρέωση. Ας διασφαλίσουμε ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται, λαμβάνονται πάντοτε με γνώμονα το καλύτερο δυνατόν συμφέρον της ΕΠΟ, του ερασιτεχνικού και επαγγελματικού ποδοσφαίρου και των εκατομμυρίων υποστηρικτών του παιχνιδιού. Δεν πρέπει να μιλάμε για μια κατάσταση στην οποία υπάρχει διαχωρισμός ανάμεσα σε “Εμάς” και “Αυτούς”, αλλά για μια αμοιβαία επωφελή κατάσταση για όλα τα μέλη της ποδοσφαιρικής οικογένειας». 

 

Σχετικές αναρτήσεις

Η ΑΕΚ 2-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης, «έπιασε» τον Άρη

efthia

Στις 16 Μάρτη η κλήρωση των ημιτελικών του Κυπέλλου

efthia

Με πέναλτι στο 94’ ο ΠΑΟΚ γλύτωσε την ήττα!

efthia
Φόρτωση....

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο