Νέο πρόστιμο για πρόκληση πυρκαγιάς στο Κόμμα Λαμίας

share on:

Επιβλήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ένα ακόμη Διοικητικό πρόστιμο για καύση ξερών χόρτων  εντός οικοπέδου, από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Φθιώτιδας.

Συγκεκριμένα, επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 225 ευρώ σε ένα κάτοικο  που είχε ανάψει φωτιά να κάψει ξηρά χόρτα εντός οικοπεδικου χώρου πλησίον της οικίας του.

Το περιστατικό έγινε στο Κόμμα Λαμίας  όπου ο εν λόγω κάτοικος έβαλε φωτιά να καθαρίσει τον οικοπεδικο χώρο πλησίον της οικίας του με αποτέλεσμα  να υπάρξει κίνδυνος για την ευρύτερη περιοχή.

Στο συμβάν έφθασε άμεσα η Πυροσβεστική με δύο οχήματα και 5 ανδρες, ωστόσο δεν χρειάστηκε να επέμβει αφού δεν υπήρξε πρόβλημα από την πυρκαγιά.

Ωστόσο σύμφωνα με τα οριζόμενα στην Πυροσβεστική Διάταξη 19 του 2020 επιβλήθηκε το προβλεπόμενο Διοικητικό πρόστιμο ύψους 225 ευρώ.

Η Πυροσβεστική υπενθυμίζει για μια ακόμη φορά σε όλους τους δημότες ότι απαγορεύεται αυστηρά η χρήση φωτιάς στην ύπαιθρο και επιβάλλονται Διοικητικά πρόστιμα για κάθε χρήση φωτιάς στην ύπαιθρο, ακόμη και όταν αυτή δεν έχει επεκταθεί ή δεν έχει προκαλέσει ζημιές.

Αφήστε μια απάντηση