Νίκη Κων. Ζέρβα με ανατροπή στον δήμο Θεσσαλονίκης

share on:

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Κωνσταντίνος Ζέρβας είναι ο επόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, καθώς ο β’ γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών έφερε ανατροπή στις ισορροπίες στην πόλη.

Με καταμετρημένο το 94,53% ο Κ. Ζέρβας συγκεντρώνει ποσοστό 66,82%, περισσότερο από το διπλάσιο, σε σχέση με το ποσοστό του εκλεκτού της Ν.Δ., Νίκου Ταχιάου, ο οποίος καταγράφει 33,18%.

Ο νέος δήμαρχος της πόλης έκανε λόγο για νίκη όλων των Θεσσαλονικέων και τόνισε «από την αρχή, όταν ξεκίνησε αυτή η ανηφορική πορεία, δεν ξεχάσαμε ούτε λεπτό ότι η πρόταση μας είναι αυτοδιοικητική. Από την πόλη ξεκινούσαμε και στην πόλη καταλήγαμε. Ότι, πάνω από όλα, σε αυτές τις εκλογές έπρεπε να κερδίσει η πόλη. Και η πόλη κέρδισε σήμερα».

«Από αύριο κιόλας το μυαλό, οι ενέργειές μας, σε ένα σκοπό θα κατευθύνονται· μα γίνει η ζωή καλύτερη για όλους. Θέλω να πω ένα μεγάλο, ένα τεράστιο, ευχαριστώ σε όσους με στήριξαν. Ξέρω καλά πόσο δύσκολο ήταν. Και θέλω να πω σε όλους τους δημότες της πόλης, ότι θα είμαι αυτός ο δήμαρχος που επιθυμούν. Θα είμαι ο δήμαρχος που θα κάνει τη δουλειά», πρόσθεσε ο Κ. Ζέρβας για να συμπληρώσει «Ευθύνη, συνέπεια και εργατικότητα είναι οι παρακαταθήκες που μου άφησε ο πατέρας μου και δεν τον ξεχνώ, τον κουβαλάω κάθε στιγμή μαζί μου».

 

Νικητής σε δύο ντέρμπι

Σημειώνεται ότι ο Κωνσταντίνος Ζέρβας έζησε το… απόλυτο θρίλερ την περασμένη Κυριακή, καθώς βρέθηκε στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών μετά από ένα εκλογικό ντέρμπι με τον Γιώργο Ορφανό, τον οποίο προσπέρασε για λίγους μόλις ψήφους.

 

Παραδοχή ήττας από νωρίς

Ο Νίκος Ταχιάος, άλλωστε, παραδέχθηκε την ήττα του μόλις λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση του exit poll για τον δήμο της Θεσσαλονίκης.

Ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε πως δεν αισθάνεται πικραμένος από τους Θεσσαλονικείς.

«Είναι πολύ ωραίο να θέλεις να κερδίσεις, αλλά και να ξέρεις να χάνεις» δήλωσε, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ενώ έκανε αναφορά στη μάχη των βουλευτικών εκλογών, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος βουλευτής.

Αφήστε μια απάντηση