Να δημιουργηθεί λιμεναρχείο στην Αταλάντη

share on:

O βουλευτής Γιώργος Κοτρωνιάς με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό της γενναίας πράξης του Κελευστή Βασιλείου Κοκορέτση στην Αρκίτσα,  σε νέα επιστολή του προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ι. Πλακιωτάκη επανήλθε στην προηγούμενη επιστολή του και επανέφερε ολοκληρωμένο το αίτημά του για την καλύτερη λειτουργία των Λιμενικών Τμημάτων της περιοχής της Φθιώτιδας και την  στελέχωσή τους.

   Τονίζει ότι, δεν χρειάζεται να γίνονται ηρωϊκές πράξεις από τους Λιμενικούς υπαλλήλους για να διαπιστώνονται οι  διοικητικές αρρυθμίες και οι ελλείψεις σε προσωπικό και ότι στην περιοχή αυτή υπηρετούν στην πραγματικότητα 12 άτομα που σημαίνει ότι υπάρχει άμεση ανάγκη στελέχωσης.

   Επισημαίνεται  στον Υπουργό ότι :

  • Είναι ανάγκη να δημιουργηθεί Λιμεναρχείο Αταλάντης, που να εδρεύει στη Σκάλα Αταλάντης.

Σήμερα το Τμήμα της Αταλάντης υπάγεται στην Στυλίδα, με επιβάρυνση του κόστους λειτουργίας (βενζίνες, αναλώσιμα..) αφού για όλα αναφέρεται στο Λιμεναρχείο Στυλίδας.

  • Είναι ανάγκη να δημιουργηθεί Τμήμα στην Αρκίτσα, όπου συνέβη και το περιστατικό και όπου το Λιμάνι της έχει συνεχή κίνηση.
  • Πρέπει το Τμήμα της Λάρυμνας να υπαχθεί στο Λιμεναρχείο Αταλάντης και όχι στο Λιμεναρχείο Χαλκίδας, αφού η Λάρυμνα ανήκει στο Νομό Φθιώτιδας.

Αφήστε μια απάντηση