«Να πάτε στις εξετάσεις με πίστη στο Θεό και πνεύμα ανδρείας».

share on:

Με την παρουσία εκατοντάδων μαθητών , γονέων και εκπαιδευτικών τελέσθηκε, η παράκληση στην Θεοτόκο υπέρ ενίσχυσης και φώτισης των μαθητών που θα διαγωνισθούν στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

            Στην Ακολουθία, η οποία εψάλη στον Μητροπολιτικό Ναό Λαμίας, χοροστάστησε και μίλησε ο Μητροπολίτης κ. Νικόλαος.

Τους ύμνους απέδωσε  πολυμελής χορωδία νέων, μαθητών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής, υπό την καθοδήγηση του Διευθυντού αυτής, Ανδρέου Ιωακείμ.

            Η Ακολουθία της παράκλησης τελέσθηκε την ίδια ημέρα και ώρα σε όλες τις Αρχιερατικές Περιφέρειες, καθώς και σε άλλες πόλεις της Φθιώτιδας.

            Προ της απόλυσης ο Μητροπολίτης, απευθυνόμενος προς  τους μαθητές, τους ευχήθηκε πατρικώς και εγκαρδίως να έχουν καλή επιτυχία στις εξετάσεις και τους παρότρυνε να διαγωνισθούν με θάρρος και πίστη, αποβάλλοντας το άγχος.

           Χαρακτηριστικά ο κ. Νικόλαος ανέφερε:

«Αγαπητά μου παιδιά, η αποψινή προσευχή είναι για σας. Κι εμείς και οι γονείς σας και όλοι που παρακολουθούν την παράκληση μέσω του Ραδιοφωνικού σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως, όλοι προσευχόμαστε για σας, για να έχετε καλή επιτυχία στις εξετάσεις. Τις ημέρες που θα διαγωνίζεσθε θα προσεύχομαι με εκατό Ιερείς και πιστούς χριστιανούς στον Πανάγιο Τάφο του Χριστού  στην Ιερουσαλήμ, όπου θα μεταβούμε σε λίγες μέρες προσκυνηματικώς.

            Η δική σας αγωνία είναι αγωνία και των ανθρώπων που σας αγαπούν κι, εμείς σας αγαπούμε.

Θέλω να σας ευχηθώ μέσα απ’ την καρδιά μου να έχετε ψυχραιμία στις εξετάσεις, να έχετε την δύναμη να συγκεντρώσετε όλες σας τις δυνάμεις για να αποδώσετε, να μην καμφθείτε, ούτε να δειλιάσετε. Να μην σας καταβάλλει το άγχος. Άλλωστε το πνεύμα του χριστιανού είναι πνεύμα ανδρείας και όχι δειλίας.

         Παιδιά μου, κουραστήκατε και μαζί σας κουραστήκαν και οι γονείς σας. Την ώρα των εξετάσεων να ζητήσετε την βοήθεια του Θεού και την φώτιση του Αγίου Πνεύματος. Προχωρήστε στις εξετάσεις με θάρρος και πίστη.

       Καλή επιτυχία. Ο Θεός να είναι μαζί σας».

       Σε όλους τους μαθητές, δόθηκε ως ευλογία το ημερολόγιο τσέπης της Μητρόπολης, συνοδευόμενο από την Αρχιερατική του ευχή.

        Στην ακολουθία παραβρέθηκαν: ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θύμιος Καραΐσκος και ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Αφήστε μια απάντηση