Νεοδημοκρατικό πολιτισμό ζήτησε ο Β. Μεϊμάρακης

share on:

Για τη σημασία των ευρωεκλογών και τα διλήμματα που τίθενται καθ’ οδόν προς την κάλπη της 26ης Μάη μίλησε, χθες στη Λαμία, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και υποψήφιος ευρωβουλευτής…

«Όλοι μαζί ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να πάμε την Ελλάδα μπροστά και να  περιφρουρήσουμε τις κοινές ευρωπαϊκές αξίες». Αυτό δήλωσε χθες στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου, στη Λαμία ο πρώην αρχηγός της ΝΔ κι επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ως κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΝΟΔΕ Φθιώτιδας.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Σπύρος Κωσταράς, ο βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταϊκούρας, η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και υποψήφια ευρωβουλευτής Κατερίνα Μάρκου, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και υποψήφιος ευρωβουλευτής Κώστας Δέρβος και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Φάνης Σπανός.

«Η Ευρώπη έχει ένα σημαντικό ρόλο να παίξει καθώς το 80% των αποφάσεων των κρατών – μελών της είναι πλέον οδηγίες από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το δίλημμα τώρα είναι ποια Ευρώπη θέλουμε και όχι μνημόνιο-αντιμνημόνιο, όπως ήταν το 2014», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης και υποστήριξε ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, θα αποτελέσει ισχυρό αίτημα για πολιτική αλλαγή στη χώρα και γι αυτό η ΝΔ θα πρέπει να καταγράψει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη δυναμική.

Αναφερόμενος στη δική του συμμετοχή, ο κ. Μεϊμαράκης ξεκαθάρισε ότι αποδέχθηκε την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για να αγωνιστεί ως απλός στρατιώτης, ώστε να καταγραφεί η μεγάλη νίκη της ΝΔ: «Πιστεύω, ότι η δική μου συμμετοχή, επειδή ακριβώς απαιτεί σταυρό, θα συσπειρώσει ακόμα περισσότερο τους Νεοδημοκράτες, απέναντι σε μια χαλαρή ψήφο. Μάχομαι για τη μεγαλύτερη διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ. Θα κάνω ό,τι χρειάζεται προκειμένου η «φανέλα» του κόμματος να πάει καλά».

Ο κ. Μεϊμαράκης χαρακτήρισε ξεπερασμένες τις διαχωριστικές γραμμές δεξιά αριστερά και επανέλαβε ότι και στην Ευρώπη θέλει να εκφράσει τον μέσο Έλληνα πολίτη,ο οποίος θέλει ασφάλεια, φορολογικό πλαίσιο, επενδύσεις, δουλειές, που θέλει να γυρίσουν πίσω τα παιδιά του και συμπλήρωσε ότι «αυτόν τον πολίτη άλλωστε έχει στο επίκεντρο ο κοινωνικός φιλελευθερισμός που αποτελεί σημείο αναφοράς για τη ΝΔ».

Τέλος ο κ. Μεϊμαράκης ζήτησε από όλους τους υποψηφίους της παράταξης να δείξουν το νεοδημοκρατικό πολιτισμό και να μην έρθουν σε σύγκρουση ειδικά σε Δήμους, όπου υπάρχουν πέρα του ενός υποψήφιοι από το χώρο, γιατί αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στις Εθνικές εκλογές.

*** Μετά το τέλος της ομιλίας του, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Φθιώτιδας Σπύρος Κωσταράς του πρόσφερε, εκ μέρους της Διοικούσας, τιμητική πλακέτα για την προσφορά του στο κόμμα.

***  Την εκδήλωση συντόνισε το μέλος της ΝΟΔΕ και υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος, Γιώτα Σιδερά-Χουλιάρα.

Δείτε στη συνέχεια δύο βίντεο με χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την ομιλία του κ. Μεϊμαράκη στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λαμίας, όπως επίσης αποσπάσματα από τα όσα είπαν οι Χρ. Σταϊκούρας, Φ. Σπανός και Κ. Δέρβος:

 

Αφήστε μια απάντηση