Ντου μαθητών στο υπουργείο Παιδείας

share on:

  Οι μαθητές έφτασαν μέχρι το γραφείο του υπουργού και αυτή την ώρα μιλούν μαζί του σε έντονο ύφος – Αρχικά οι μαθητές είχαν μπει στο προαύλιο και στην συνέχεια στο κτίριο σπάζοντας τον αστυνομικό κλοιό – Δείτε εικόνα από τα όσα γίνονται αυτή την ώρα στο γραφείο του υπουργού.

Δεκάδες μαθητές και φοιτητές εισέβαλλαν στο προαύλιο του υπουργείου Παιδείας. Διαμαρτύρονται για το νόμο Γαβρόγλου. Στην συνέχεια οι διαμαρτυρόμενοι έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό μπήκαν μέσα στο κτίριο και έφτασαν μέχρι το γραφείο του υπουργού με τον οποίο συνομιλούν αυτή την ώρα. Για να φτάσουν εκεί έσπασαν με κλωτσιά την πόρτα του γραφείου του υπουργού και αυτή την ώρα μιλούν μαζί του σε έντονο ύφος.

 

Οι συγκεντρωμένοι αντιδρούν:

– στο νόμο Γαβρόγλου που όπως σημειώνουν επιδιώκει να μετατρέψει το σχολείο σε ένα «εργοστάσιο που παράγει ανθρώπους προς κατανάλωση από την αγορά εργασίας για να καλύψει τις ανάγκες της».

– στις αλλαγές που φέρνει ο νόμος στις συνενώσεις ΑΕΙ – ΤΕΙ και στις διασπάσεις τμημάτων

Υποστηρίζουν ότι οι αλλαγές αυτές αποκλείουν τους μαθητές απο την ουσιαστική γνώση εντατικοποιούν το πρόγραμμά τους και δεν τους αφήνουν περιθώριο επιλογής αφού όσοι επιλέξουν να δώσουν Πανελλαδικές εξετάσεις θα ακολουθήσουν το δρόμο του διπλού άγχους λόγω των διπλών εξετάσεων.

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση