Ξέρεις τι σημαίνει «δεν έχω δουλειά»;…

share on:

Να ζήσω θέλω κι εγώ, ψιθύρισε ο κυρ Κώστας, ο καρκινοπαθής συνταξιούχος των 700 ευρώ με τη τηλεόραση στη διαπασών γιατί δεν ακούει και ενδόμυχα αμφιβάλλει αν η αγωγή για τη χημειοθεραπεία με την ένεση των 1000 ευρώ θα είναι διαθέσιμη στο φαρμακείο στην ώρα της .
Να ζήσω θέλω κι εγώ, ο Θανάσης 35αρης με άριστα στο πτυχίο και μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό. Αλωνίζει με το μηχανάκι του το κέντρο της πόλης και μοιράζει πίτσες. Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμη και τα κέρματα που αφήνουν οι πελάτες και συμπληρώνεται το μεροκάματο .
Να ζήσω θέλω κι εγώ, λέει η Μαρία άνεργη καθηγήτρια που κάνει ιδιαίτερα για τα δυο της παιδάκια αφού ο αντρας της ,πτυχιούχος μαθηματικός, δεν έχει μεροκάματο  στην οικοδομή εδώ και κάποια χρόνια αφού η οικονομική κρίση χτύπησε πρώτο αυτό τον κλάδο.
Να ζήσω θέλω κι εγώ, φώναξε και ο μπάρμπα Δημήτρης, ο αγρότης που πούλησε τις ελιές του σε «καλή» τιμή και αισθάνεται τυχερός αφού είναι βουτηγμένος στα χρέη .
Να ζήσω θέλω κι εγώ, μιλώντας στο φίλο του ο  Πέτρος, άνεργος εμποροϋπάλληλος που μετράει τη στάθμη του πετρελαίου που έμεινε από πέρυσι και σκέφτεται με ποιο τρόπο θα βγάλει τον χειμώνα που έρχεται .
Θα ακούνε πάλι τους πολιτικούς να τους λένε πως η ανάπτυξη έρχεται, τα έργα λίγο θα αργήσουν αλλά οσονούπω θα καταφθάσουν, οι θέσεις εργασίας θα ανοίξουν για όλους και με τούτα και με τα άλλα θα γίνουν τηλεθεατές για άλλη μια φορά στην ίδια τους τη ζωή .
Αυτός είναι ευνουχισμός !
Και αν δεν έχεις υπάρξει άνεργος ή αν δεν έχεις στο κοντινό σου περιβάλλον κάποιον άνεργο δεν θα καταλάβεις ποτέ τι σημαίνει «δεν έχω δουλειά».

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΡΙΜΠΑ

1 σχόλιο

  1. Θερμά συγχαρητήρια για το ουσιαστικό άρθρο σας.
    Αναφέρατε σε λίγες γραμμές το πλέον σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικογένεια μετά από 10 έτη σκληρών οικονομικών μέτρων.
    Και να μην ξεχνάμε ότι για τα επόμενα 40 περίπου έτη θα είμαστε υπό το καθεστώς της θεσμικής επιτήρησης.
    Και φυσικά βλέπουμε.

Αφήστε μια απάντηση