Ξεκίνησαν οι κατασκηνώσεις της Μητρόπολης στο Καινούριο

share on:

Άνοιξαν οι πύλες των Κατασκηνώσεων της Μητρόπολης στην παραλία του Καινουρίου για να φιλοξενήσουν και φέτος παιδιά από όλη την Φθιώτιδα εντελώς δωρεάν.

   Από νωρίς το πρωί ο  Καθηγούμενος της Μονής Παναγίας Αντίνιτσας και Υπεύθυνος Νεότητος της Μητρόπολης Αρχ. π. Αμβρόσιος Αναστασίου μαζί με τα στελέχη υποδέχθηκαν τα παιδιά.

  150 αγόρια των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού κατέκλυσαν τους ανακαινισμένους χώρους των κατασκηνώσεων και τους γέμισαν  με τις χαρούμενες φωνές τους.   Η φετινή περίοδος έχει κεντρικό θέμα «Τον Μάρτυρα του Χριστού και της Πατρίδος Αθανάσιο Διάκο» και θα αναπτυχθούν στα παιδιά θέματα που θα φωτίζουν τον Ηρωισμό και την μεγάλη προσφορά του Ρουμελιώτη αυτού αγωνιστή. Αρχηγός και  Υπεύθυνοι των ομάδων είναι  νέοι φοιτητές και πτυχιούχοι Ανωτάτων Σχολών, πνευματικά παιδιά της Μητροπόλεως.

 Το απόγευμα ο Μητροπολίτης κ. Νικόλαος επισκέφθηκε τις Κατασκηνώσεις και τέλεσε τον Αγιασμό της νέας κατασκηνωτικής περιόδου παρουσία των Ιερέων της περιοχής, των Στελεχών και των Κατασκηνωτών.

  Στο τέλος του αγιασμού ο κ. Νικόλαος απευθυνόμενος στα παιδιά τα καλωσόρισε και τα προέτρεψε να ξεχάσουν για λίγες ημέρες το σπίτι τους, να ζήσουν μαζί με τα άλλα παιδιά την κοινωνία της αγάπης, να αποκτήσουν νέους φίλους, να χαρούν την ζωή της Κατασκήνωσης κοντά στη φύση και την Εκκλησία συμμετέχοντας στην Μυστηριακή ζωή και να απολαύσουν το καλό φαγητό. Αναφέρθηκε επίσης στην προστάτιδα της κατασκήνωσης Αγία Αικατερίνη η οποία όλα αυτά τα χρόνια σκεπάζει με την Χάρη της τις Κατασκηνώσεις και όλα τα παιδιά. Εξήγησε το θέμα της φετινής περιόδου που είναι ο Αθανάσιος Διάκος και μοίρασε σε όλους από ένα καπέλο με το λογότυπο της Μητρόπολης και την  φωτογραφία του Αθανασίου Διάκου.

Αφήστε μια απάντηση