Οδηγός Αγώνων 2018 ο Στυλιδιώτης «El-Nak Jr»

share on:

Ο Πανουργιάς Πανουργιάς, γνωστός στο χώρο των αγώνων ως «El-Nak Jr», ψηφίστηκε ως ο αγαπημένος Έλληνας οδηγός αγώνων για τη χρονιά που πέρασε.

Ο 38χρονος οδηγός κατέκτησε με τον Ανδρέα Βίγκο στο δεξί του μπάκετ τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος Χώματος στην κατηγορία F2, οδηγώντας ένα Renault Clio R3.

Ανάμεσα στα 2.141 άτομα που έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία, το 25% επέλεξε τον «El-Nak Jr», ενώ το 20% τον Γιάννη Χαραλαμπόπουλο, κάτοχο του Κυπέλλου Νέων στο ΣΟΑΑ Ενιαίο Skoda.

Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Κρητικός Γιώργος Αναπολιοτάκης, ο οποίος και κατέκτησε το 2018 το Πρωτάθλημα Ασφάλτου.

Ο «El-Nak Jr» ξεκίνησε τους αγώνες από το μπάκετ του συνοδηγού, και συγκεκριμένα αυτό του Χρήστου Πλατή. Το 2009 έκανε την πρώτη του εμφάνιση από τη θέση του οδηγού, ενώ τα επόμενα χρόνια αρκέστηκε σε σποραδικές εμφανίσεις. Από το 2014 ξεκινά η εμπλοκή του πιο ενεργά, ενώ το 2016 και το 2017 κάνει αισθητή την παρουσία του με το MG ZR, κατακτώντας το 2016 την κλάση A/5. Την περσινή χρονιά, πάντα με τον Ανδρέα Βίγκο, έκαναν το άλμα και ακολούθησαν το Παν. Πρωτάθλημα Χώματος με ένα σαφώς πιο ανταγωνιστικό και δυσκολοδήγητο αυτοκίνητο, όπως είναι το Renault Clio R3 Max. Από τον πρώτο αγώνα στον Πύργο, και συγκεκριμένα στο Ολυμπιακό Ράλι, έδειξαν να προσαρμόζονται στις απαιτήσεις και τις ιδιαιτερότητες του νέου τους αγωνιστικού αυτοκινήτου, επικρατώντας στην F2. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, αφού στον αγώνα της ιδιαίτερης πατρίδας του ο «El-Nak Jr» είχε μία έξοδο, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει. Όμως, λίγες εβδομάδες αργότερα, ο 38χρονος οδηγός ξεχώρισε στο Ράλι Ακρόπολις, κερδίζοντας και πάλι την F2 και ουσιαστικά αποκτώντας σημαντικό προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου. Στο Φθινοπωρινό Ράλι συνέχισαν με τον Ανδρέα Βίγκο το σερί των επιτυχιών τους, και στον τελευταίο γύρο του θεσμού στην Κόρινθο απλώς εξασφάλισαν και μαθηματικά τον πρώτο και σημαντικότερο τίτλο της καριέρας τους μέχρι στιγμής.

Αφήστε μια απάντηση