Οι αριθμοί ευημερούν, αλλά οι Δημότες υποφέρουν

share on:

Με την ψήφο της πλειοψηφίας και της παράταξης του Νίκου Σταυρογιάννη εγκρίθηκαν χθες βράδυ από το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμίας ο απολογισμός και ο ισολογισμός του 2018, παρουσία της ορκωτού ελεγκτή Σωτηρίας Ελευθερίας Κάσιου.

Οι υπόλοιπες παρατάξεις καταψήφισαν τόσο τον απολογισμό όσο και τον ισολογισμό, τονίζοντας ότι τα οικονομικά στοιχεία μπορεί να ευημερούν, όμως οι Δημότες δεν είδαν καμμία διαφορά στην πόλη και στην τσέπη τους.

Ο Ν. Σταυρογιάννης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου φτάνουν τα 10,4 εκ. ευρώ, παρατήρησε ότι υπήρξε αύξηση των επενδύσεων (14 εκ.), των αποσβέσεων (21 εκ.), αλλά και των απαιτήσεων (13 εκ. από 9  που ήταν την προηγούμενη περίοδο). Επίσης τόνισε ότι τα ταμειακά διαθέσιμα είναι εκτός των άλλων και για τα έργα που συνεχίζονται αλλά και γι αυτά που θα ξεκινήσουν.

Από την πλευρά του κ. Στασινού, ο οποίος άσκησε δριμύτατη κριτική στον πρώην Δήμαρχο, υποστηρίχτηκε ότι οι Δημότες δεν είδαν τίποτε χειροπιαστό από την απερχόμενη Δημοτική Αρχή, που ήταν σε λάθος κατεύθυνση.

Ο κ. Κυριακάκης αναφέρθηκε στην υποβάθμιση της πόλης, που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, στην υπερφορολόγηση των Δημοτών, καθώς και στην υποστελέχωση των υπηρεσιών, ενώ ζήτησε ενημέρωση για το τι παρήγαγαν όλο αυτό το διάστημα οι ΑΕ και οι ΜΚΟ. Τέλος χαρακτήρισε την κοινωνική πολιτική του Δήμου ελάχιστη.

Από την πλευρά του ο κ. Στάϊκος υποστήριξε ότι ο Δήμος είναι απών από την Ανάπτυξη και την ανταποδοτικότητα και χαρακτήρισε τον απολογισμό εφάμιλλο του εκλογικού αποτελέσματος!

Ο κ. Δελιχάς τέλος είπε ότι τα νούμερα μπορεί να ευημερούν, αλλά δυστυχώς η προσφορά έργου όλο και περιορίζεται. Παράλληλα τόνισε ότι πλέον τα οικονομικά του Δήμου βασίζονται πλέον στα ανταποδοτικά που πληρώνουν οι Δημότες.

Από την παράταξη του κ. Στασινού μίλησε και ο Γ. Παπανικολάου, που στάθηκε σε δύο σημεία.

Στο γεγονός ύπαρξης σημαντικού ποσού διαθεσίμων τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν τη Δημοτική Αρχή σε μείωση των τιμολογίων  και σε Αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, όπως επίσης έκανε λόγο για το γεγονός ότι όπως διαπιστώθηκε δεν υπάρχει αποθήκη για τα αναλώσιμα.

Αφήστε μια απάντηση