Οι γραβάτες περιορίζουν την κυκλοφορία του αίματος στον εγκέφαλο

share on:

Η γραβάτα είναι κάτι που η πλειοψηφία των εργαζόμενων αντρών του δυτικού κόσμου, φοράει καθημερινά ως μέρος της ένδυσης και της εμφάνισης την ώρα της εργασίας. Το μήκος ή το πλάτος της ποικίλλει, ακόμα και τα σχέδια που έχει πάνω της. Πάντως, σε μια πρόσφατη έρευνα για την κυκλοφορία του αίματος, ο ρόλος της γραβάτας δεν ήταν και ο καλύτερος. Κι αυτό γιατί φαίνεται πως περιορίζει την ροή του αίματος στον εγκέφαλο.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Neuroradiology» και έλαβε χώρα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Schleswig-Holstein της Γερμανίας. Από τους 30 συμμετέχοντες, οι μισοί εξετάστηκαν φορώντας γραβάτα, ενώ οι άλλοι μισοί όχι. Το αποτέλεσμα έδειξε πως το δέσιμο της γραβάτας στο λαιμό, μειώνει την ροή του αίματος στον εγκέφαλο κατά 7,5%. Μπορεί να μην σας φαίνεται μεγάλο, αλλά είναι αρκετό για να προκαλέσει προβλήματα, ειδικά αν κάποιος έχει ήδη πολύ υψηλή πίεση.

Η γραβάτα επίσης μπορεί να προσθέσει αχρείαστη πίεση στα μάτια σου, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε μια πρώιμη έναρξη γλαυκώματος. Η αλήθεια είναι πως υπάρχει περίπτωση να προκαλέσει κακό. Και όσοι θεωρείται πως είναι δείγμα επαγγελματικής σοβαρότητας, μια άλλη μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2015, έδειξε πως η διαφορά υπάρχει συνήθως για μόνο τον άντρα που την φοράει.

Αφήστε μια απάντηση