Οι δράσεις του Ε.Χ.Ο.Σ. Αμφίκλειας

share on:

Ο Ε.Χ.Ο.Σ  (Ελληνικός Χιονοδρομικός Ορειβατικός Σύλλογος) Αμφίκλειας έχει μια παρουσία σχεδόν 45 ετών στις δράσεις βουνού .

Τα τελευταία  4 χρόνια το νέο Δ.Σ. έχει αναζωογονήσει τον σύλλογο και προσθέτει δράσεις χειμερινές και θερινές.

Αναλάβαμε οργανώσαμε και υλοποιήσαμε για 3 συνεχόμενα χρόνια σε συνεργασία με την Ομοσπονδία, την περιφέρεια, την εταδ (Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού) , σχολές σκι και καταστήματα ενοικιάσεων σκι  την δράση χιονονιφάδα . Παιδιά Δημοτικού σχολείου από την Εύβοια, την Βοιωτία, την Φωκίδα, την Φθιώτιδα και την Ευρυτανία ανέβηκαν στο χιονοδρομικό κι  έκαναν μια μέρα μάθημα σκι, αξιολογηθήκαν από ειδικούς κι έλαβαν το διαβατήριο τους στην χιονοδρομία.

Η δράση αυτή στα 3 χρόνια είχε σαν αποτέλεσμα να περάσουν από την περιοχή μας εκατοντάδες παιδία για να πάνε στο Χιονοδρομικό με ενδιάμεσο σταθμό την Αμφίκλεια.

Από φέτος την προπόνηση των μελών/αθλητων του συλλόγου στην δράση αλπικό σκι την αναλαμβάνει αναγνωρισμένη σχολή με καθηγητές φυσικής αγωγής ειδικότητας στην χιονοδρομία .

Σκοπός είναι να μάθουν τα παιδία σκι ευρωπαϊκού επίπεδου και να προωθήσουμε  τα παιδιά στον αθλητισμό και την επαφή με την φύση.

Όσα παιδιά επιθυμούν να προχωρήσουν σε αθλητικό τμήμα τους δίνουμε την δυνατότητα να συμμετέχουνσε αθλητικά camp που διοργανώνονται καθόλη την διάρκεια του χρόνου ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα

Καθιερώσαμε μια προπονητική εκδρομή σε χιονδρομικό του εξωτερικού. Πέρσι πήγαμε στο Bansko και φετος, τελος φεβρουαριου  Pamprovo ή άλλο χιονοδρομικό .

Για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου ετοιμάζουμε ένα τμήμα ορειβατικού σκι

Είμαστε στην διαδικασία ανανέωσης όλου του χιονοδρομικού εξοπλισμού και ετοιμάζουμε και την επίσημη στολή του συλλόγου.

Καθιερώσαμε ένα μοναδικό προ- πρωτοχρονιάτικο πάρτι για τους μικρούς μας φίλους το όποιο γίνεται κάθε χρόνο τις τελευταίες ημέρες του χρόνου (ανάλογα τον καιρό) στην κεντρική πλατειά της Αμφίκλειας με συμμέτοχη μικρών και μεγάλων, με animater, facepainting, Κλόουν, Αη Βασίλη, ζεστό κρασί και πολύ μουσική.

Προσθέσαμε 3 νέες θερινές πεζοπορείες στην ευρύτερη περιοχή (μπαρουτοσπηλια, αγιαρσαλήΤιθορέας,  πανσέληνος την Λιακουρα κα)

 

Σχετικά με την κοινωφελή/πολιτιστική δράση του συλλόγου

Εξασφαλίζουμε εκπτωτική τιμολογιακή πολιτική στις κάρτες του χιονοδρομικού και στο μειωμένο κόστος συμμετοχή των μελών ώστε να είναι προσιτό σε περισσότερο κόσμο

Διοργανώνουμε, συνεχίζοντας την παράδοση, κάθε χρόνο την θεια Λειτουργία στην αγιαρσαλη

Κάθε χρόνο συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις του Δήμου. Σχεδιάζουμε την δημιουργία μουσείου χιονοδρομίας όπου προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε υλικό (όποιος θέλει να συνεισφέρει ή να προσφέρει κάτι σχετικό με την χιονοδρομία/ορειβασια/πεζοπορεια /δρασεις βουνου από εξοπλισμο /φωτογραφια/εργαλεια) μπορεί να απευθυνθεί στο Δ.Σ. του συλλόγου 2234022640)

Οργανώνουμε και προετοιμάζουμε την δημιουργία ενός γυμναστηρίου για τα εγγεγραμμένα μελή του συλλόγου

***  Πληροφορίες στην επίσημη σελίδα του συλλόγου στο facebook @exosamfiklias

Τηλ. επικοινωνιας 2234022640 – Email: exosAmfiklias@gmail.com

Αφήστε μια απάντηση