Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ έκλεισαν τον ΠΑΘΕ στο ύψος του Μαρτίνου

share on:

Με συμμετοχή 100% πραγματοποιήθηκε σήμερα η νέα 24ωρη απεργία των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, ενώ το μεσημέρι, έγινε η συγκέντρωση των εργατών στην Εθνική, την οποία έκλεισαν και στα δύο ρεύματα, στο ύψος του Μαρτίνου.

Τα συνθήματα που κυριάρχησαν κατά την κινητοποίηση ήταν, «Με αίμα και ιδρώτα δένουμε το ατσάλι, θα τους σταματήσουμε με ενότητα και πάλη» και «Η εργατιά της ΛΑΡΚΟ δεν σκύβει το κεφάλι το δίκιο της θα βρει με ενότητα και πάλη». 

Στη συγκέντρωση, με δικό του μαζικό και μαχητικό μπλοκ, παραβρέθηκε το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας, ενώ πλήθος κόσμου και κατοίκων της ευρύτερης περιοχής συμμετείχε στη συγκέντρωση ενώ από την Αθήνα μετέβησαν το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας και εργαζόμενοι από άλλα σωματεία.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης ανακοινώθηκε, από τον Α. Κορέτζελο, πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, ότι θα γίνει σύσκεψη σωματείων για τη συνέχιση του αγώνα, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη.

Μιλώντας στην κινητοποίηση ο Παναγιώτης Πολίτης, εργαζόμενος της ΛΑΡΚΟ, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Ν. Φθιώτιδας, μεταξύ άλλων, ανάφερε ότι, η τροπολογία θα ψηφιστεί, ωστόσο το ζήτημα είναι αν θα αφήσουμε να την εφαρμόσουν. Και αυτό, συνέχισε, απαιτεί αντοχή ακόμα μεγαλύτερη αλληλεγγύη και συσπείρωση. Κάθε βήμα που κάνουμε να βροντάει ο τόπος, κατέληξε ο Π. Πολίτης.

Στο πλευρό των εργατών της ΛΑΡΚΟ βρέθηκαν για ακόμη μια φορά οι μαθητές. «Το ΓΕΛ Μαρτίνου στηρίζει τους εργάτες» και «Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ» έγραφαν τα πανό των μαθητών, οι οποίοι δε σταμάτησαν λεπτό να φωνάζουν συνθήματα όπως «Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες και όχι στα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες»«Εργάτες ενωμένοι, πότε νικημένοι»«Η εργατιά της ΛΑΡΚΟ δε σκύβει το κεφάλι» και «Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ, η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες». Από το πρωί άλλωστε είχαν αναρτήσει στο σχολείο τους πανό με συνθήματα συμπαράστασης

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης, εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου Λαμίας,  εκπρόσωπος του Συλλόγου Εργαζομένων σε δήμους της Φθιώτιδας, καθώς και ο δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς.

Παράλληλα στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ απαίτησαν την απόσυρση της τροπολογίας της κυβέρνησης που οδηγεί στο μαρασμό και τη συρρίκνωση του εργοστασίου.

 

ΠΗΓΗ: 902.gr

Αφήστε μια απάντηση