Οι καλές πρακτικές του Ελσίνκι ήρθαν στη Λαμία!

Ο Δήμος Λαμιέων τα τελευταία χρόνια αξιοποιεί κάθε δυνατότητα συμμετοχής του σε δράσεις που χρησιμοποιούν τις ψηφιακές τεχνολογίες, για την εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων στις καθημερινές δραστηριότητές τους.

 Ένα από τα προγράμματα στα οποία συμμετέχει, είναι το πρόγραμμα FABULOS στο οποίο το Ελσίνκι, μέσω του δημοτικού οργανισμού Forum Virium Helsinki, είναι ο επικεφαλής της σύμπραξης του έργου.

Το Ελσίνκι πρωτοπορεί σε αυτόν τον τομέα και μας δίνει την ευκαιρία να μάθουμε από έμπειρους επιστήμονες τρόπους και μεθόδους σχετικά με το πώς μια πόλη εισέρχεται στη νέα ψηφιακή εποχή χρησιμοποιώντας χρηματοδοτικά εργαλεία της ΕΕ.

Η πρώτη συνάντηση εργασίας των εταίρων πραγματοποιήθηκε στο Ελσίνκι, ενώ σήμερα, επισκέφθηκαν το Δήμο Λαμιέων εκπρόσωποι του Δήμου του Ελσίνκι, που θα βρίσκονται στην πόλη μας μέχρι και αύριο, με σκοπό να παρουσιάσουν τις καλές πρακτικές  μιας «έξυπνης πόλης».

Προηγήθηκε εθιμοτυπική συνάντηση στο γραφείο του Δημάρχου Νίκου Σταυρογιάννη, ενώ στη συνέχεια μετέβηκαν  στο βιοκλιματικό  κτίριο της  ΔΕΥΑ Λαμίας.  Εκεί είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν εκπροσώπους του Δήμου Λαμιέων και της ΔΕΥΑΛ, υπηρεσιακούς παράγοντες, εκπροσώπους του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Τεχνικού Επιμελητηρίου για την διαδικασία υλοποίησης του έργου αλλά και την εφαρμογή καλών πρακτικών.

Υπενθυμίζεται ότι το FABULOS εγκρίθηκε για χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με το συνολικό προϋπολογισμό να ανέρχεται στα 7.774.999,50€  και επικεντρώνεται στο πώς οι πόλεις μπορούν να χρησιμοποιούν αυτόνομα λεωφορεία με συστηματικό τρόπο.

Όπως τονίστηκε από τον Δήμο Λαμιεών «Χτίζουμε βήμα-βήμα μια πραγματικά έξυπνη Λαμία, έργο δύσκολο αλλά καθόλα εφικτό!!!»

Αφήστε μια απάντηση