Οι μαθητές στους δρόμους για τις αλλαγές στην εκπαίδευση – Υπό κατάληψη σχολεία

share on:

 Οι μαθητές πραγματοποιούν σήμερα Δευτέρα, κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένου και της Αθήνας με βασικό προμετωπίδα στα αιτήματά τους την απόσυρση του Σχεδίου του υπ. Παιδείας για τις αλλαγές στο Λύκειο και στο σύστημα πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Καταλήψεις στον Βόλο

Σε κατάληψη προχώρησαν σήμερα δώδεκα σχολεία στο Βόλο και το Βελεστίνο και στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας δεν προλαβαίνουν να καταγράφουν καταλήψεις από την ενημέρωση που έχουν από τους διευθυντές.  Οι διευθυντές βρήκανε αρχικά κλειδωμένες τις πόρτες σε 12 και τώρα ο αριθμός έχει φτάσει στα 23 ενώ θα προετοιμαστεί και πορεία, Με το που μπήκε το κλειδί στη Δευτεροβάθμια για να ανοίξουν τα σχολεία οι διευθυντές «έσπασαν» τα τηλέφωνα και συνεχίζουν οι καθηγητές να ενημερώνουν για το κύμα καταλήψεων. Οι μαθητές κατεβαίνουν σε κατάληψη με τον γενικό τίτλο» είμαστε ενάντια στο Νόμο Γαβρόγλου» και δεν έχουν ενημερώσει για άλλα αιτήματα. Οργανώθηκαν μέσω facebook το Σαββατοκύριακο και θα ξεκινήσουν γενικές συνελεύσεις.

«Δεν έχουμε ακόμα απόλυτη εικόνα καθώς οι διευθυντές μας ενημερώνουν ασταμάτητα» δήλωσε στην e-thessalia.gr ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας κ. Σαβελλίδης.

Μέχρι τώρα και σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει η Θεσσαλία  καταλήψεις έχουν γίνει  1ο ΕΠΑΛ Βόλου, 3ο ΕΠΑΛ Βόλου, 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, 2ο ΓΕΛ Βόλου, 3ο ΓΕΛ Βόλου, 4ο ΓΕΛ Βόλου, 6ο ΓΕΛ Βόλου, 7ο Γυμνάσιο Βόλου, 9ο Γυμνάσιο Βόλου, 2ο Γυμνάσιο Βόλου, 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, ΓΕΛ Βελεστίνου, 6ο Γυμνάσιο Βόλου, 8ο Γυμνάσιο Βόλου, 1ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας, 5ο ΓΕΛ Βόλου, 8ο ΓΕΛ Βόλου, 1ο ΓΕΛ Ν.Ιωνίας, ΓΕΛ Αγριάς, ΕΠΑΛ Βελεστίνου, ΓΕΛ Καναλίων.

Δεν γίνονται μαθήματα σήμερα σε αρκετά Γυμνάσια και Λύκεια της Αιτωλοακαρνανίας.

Τα σχολεία τελούν υπό κατάληψη, δηλώνοντας την αντίθεση των μαθητών στις αλλαγές που δρομολογούνται για την εκπαίδευση και τα μαθήματα της Γ’ Λυκείου, μέσω του νέου νομοσχεδίου.

Αυτό έχει δηλωθεί επίσημα από τους διευθυντές των σχολείων προς τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τα μέχρι σιγμής δεδομένα πρόκειται για τα: Γυμνάσιο και Λύκειο Βόνιτσας, 1ο, 3ο, 4ο και 5ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου, ΓΕΛ Γαβαλούς, ΓΕΛ Παναιτωλίου, 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου, ΕΠΑΛ Μακρυνείας, το 1ο Γυμνάσιο Αγρινίου και το Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Αγρινίου.

Πάντως, διακινείται έντονα ότι κάποια σχολεία έχουν δώσει ως επιπλέον λόγο την… παγκόσμια ημέρα καταλήψεων…!

Διαβάστε την ανακοίνωση του Συντονιστικού Οργάνου μαθητών Αθήνας

“Ούτε να σκεφτεί η κυβέρνηση και οι συνεργάτες της να καταθέσουν και να ψηφίσουν το απαράδεκτο νομοσχέδιό τους με το οποίο:

Α. θα μας βάζουν να δίνουμε περισσότερες εξετάσεις: Καταργούν τις ενδοσχολικές και ουσιαστικά βάζουν πανελλαδικές x 2. Δηλαδή να δίνουμε και πανελλαδικές και εξετάσεις ανά δήμο ή περιφέρεια με θέματα και δυσκολία πανελλαδικού επιπέδου, ακόμα και για να πάρουμε το απολυτήριο.

Β.  θα μας φορτώνουν με περισσότερο άγχος, τρέξιμο και παπαγαλία αφού το ζητούμενο στο σχολείο που φτιάχνουν δεν θα είναι να πάρουμε γνώσεις, αλλά να μάθουμε τα SOS και να κυνηγάμε βαθμούς. Ήδη οι φροντιστηριάρχες τρίβουν τα χέρια τους και ευχαριστούν την κυβέρνηση που θα γεμίσει κι άλλο τα πορτοφόλια τους από τις τσέπες των γονιών μας.

Γ.  θα μας στερούν πολύτιμες γνώσεις για τη ζωή μας. Και επίσημα πια στόχος του σχολείου δεν θα είναι να μας δίνει τα εφόδια που χρειαζόμαστε για να γίνουμε ολοκληρωμένοι άνθρωποι άσχετα από το επάγγελμα που θα κάνουμε. Φτιάχνουν ένα σχολείο που και με τη βούλα του νόμου θα μας στερεί το δικαίωμα να μάθουμε όσα είναι χρήσιμα για τη ζωή μας και θα μας αντιμετωπίζει σαν μέσους όρους βαθμολογιών.

Δ.  θα μας βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό για να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις για τη ζωή μας από πιο νωρίς και με λιγότερες επιλογές. Και όλα αυτά σε ένα σχολείο που θα μας κοιτάει περισσότερο στην τσέπη.

Χανιά

Συγκέντρωση στην πλατεία της δημοτικής αγοράς και πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης πραγματοποίησαν σήμερα μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εκφράζοντας, όπως αναφέρει σχετικό ψήφισμα, την αντίθεση τους στις αλλαγές στην εκπαίδευση που προωθεί η κυβέρνηση.

 

Παράλληλα, ζητούν τη λήψη μέτρων για τη στήριξη της λειτουργίας των Επαγγελματικών Λυκείων. Την ίδια ώρα, υπό κατάληψη βρίσκονται από το πρωί 13 σχολικές μονάδες. Τα σχολεία που βρίσκονται υπό κατάληψη είναι το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Χανίων τα ΕΠΑΛ Βρυσών, Κισσάμου και Ελευθερίου Βενιζέλου, το 3ο, 4ο και 6ο Γυμνάσιο Χανίων, το 2ο Γυμνάσιο Κισσάμου, το 2ο, 3ο και 4ο Γενικό Λύκειο Χανίων και το Γενικό Λύκειο Κισσάμου.

 

Αφήστε μια απάντηση