Οι νικητές του Β’ Αμφικτυονικού αγώνα δρόμου «Ευθ. Χριστόπουλος»

share on:

Ο Αθλητικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αμφικτύονες Λαμίας με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και του Δήμου Λαμιέων πραγματοποίησε για 2η συνεχή φορά τον «Αμφικτυονικό Αγώνα Δρόμου, Ευθ. Χριστόπουλος», προς τιμήν του αείμνηστου δάσκαλου Ευθυμίου Χριστόπουλου, ο οποίος ανέδειξε τη σημασία και το πνεύμα της Πυλαίας Αμφικτυονίας της αρχαίας Ανθήλης μέσα από μακροχρόνια μελέτη και έρευνα, αλλά και με την έκδοση του ομώνυμου βιβλίου του το 2005.

Η εκκίνηση του κυρίως αγώνα των 10 χλμ δόθηκε το Σάββατο μπροστά από το μνημείο του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες και το Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών.

303 δρομείς και περιπατητές από διάφορα μέρη της χώρας δήλωσαν αρχικά συμμετοχή και 165 αψήφησαν τον άστατο καιρό και βρέθηκαν στην εκκίνηση.

Η συμμετοχή τους εκτός από αγάπη για τον μαζικό αθλητισμό, δήλωνε και την ανάγκη τους να συμμετάσχουν σε έναν ιστορικό αγώνα, που συμβολικά είχε αφετηρία την Αρχαία Ανθήλη, τον τόπο των πρώτων Αμφικτυονικών Συνεδρίων του 1522 π.Χ., ενώ περνούσε και από την περιοχή της πιο ιστορικής και ηρωικής μάχης των Ελλήνων που δόθηκε ποτέ, της μάχης των Θερμοπυλών το 480 π.Χ. Συνεχίζοντας πέρασε από την ιστορική Αλαμάνα, το σημείο όπου ο Αθ. Διάκος στις 23 Απριλίου 1821 έδωσε την ηρωική μάχη με τους συντρόφους του ενάντια στους Τούρκους.

Μετά από 10 χλμ ο τερματισμός του αγώνα έγινε στην πλατεία της Ανθήλης, όπου μέσα σε εορταστικό κλίμα οι συνοδοί, μικρά παιδιά, κάτοικοι και επισκέπτες υποδέχονταν τους αθλητές ραίνοντάς τους με ρύζι, το τοπικό προϊόν της περιοχής. Ακολούθησε γλέντι με παραδοσιακά προϊόντα και ετοιμασίες των συλλόγων της περιοχής και των χορηγών του αγώνα, ενώ τα παιδιά του χορευτικού τμήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανθήλης παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς.

Η εθελοντική προσφορά δεκάδων ανθρώπων, η μαζική κινητοποίηση τοπικών φορέων και μη, αλλά και η συμμετοχή εκατοντάδων συμπολιτών δημιούργησε κλίμα σύμπνοιας και αμφικτυονικού πνεύματος, αλληλεγγύης και ειρηνικής συνύπαρξης.

Παράλληλα με τον αγώνα δρόμου των 10 χλμ διεξήχθη και Παιδικός Αγώνας 1500μ. για παιδιά Δημοτικού Σχολείου και Γυμνασίου ξεχωριστά στο κέντρο της Ανθήλης.

 Η ημέρα έκλεισε με τις απονομές των επάθλων από τους επισήμους στους πρώτους τερματίσαντες άνδρες, γυναίκες, αγόρια και κορίτσια.

Να δούμε τους τρεις πρώτους-ες σε κάθε κατηγορία:

ΑΝΔΡΕΣ:

1ος Σκούταρης Νικόλαος με αριθμό 208

2ος Παπαλεξίου Αλέξανδρος με αριθμό 242

3ος Κατσίκας Φάνης με αριθμό 278

ΓΥΝΑΙΚΕΣ:

1η Καλλιρόη Λίρα με αριθμό 153

2η Κατσάνου Βάια με αριθμό 225

3η Τσιγάρα Ιωάννα με αριθμό 270

ΑΓΟΡΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ:

1ος Καραγκούνης Νικόλαος

2ος Κουφοκώστας Ιωάννης

3ος Μελισσουργός Χάρης

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ:

1η Αναστασίου Ευαγγελία

2η Καλτσά Μαρία

3η Ορφανοπούλου Αθανασία

ΑΓΟΡΙΑ  ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ:

1ος Σωτηρίου Χάρης

2ος Βασιλόπουλος Κωνσταντίνος

3ος Βασιλόπουλος Μιχάλης

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ:

1η Χουλιάρα Αλεξάνδρα

2η Σκεμπέ Στυλιανή

3η Καλτσά Αλεξάνδρα

***  Την Τετάρτη 11 Οκτώβρη  και ώρα 19:00 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λαμιέων θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη πλέον βράβευση των Εθελοντών και των Χορηγών του Αγώνα και γενικότερα των Αμφικτυονικών Εκδηλώσεων 2017.

Αφήστε μια απάντηση