Οι προτάσεις της Επιτροπής Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Λαμίας

share on:

Συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη η Επιτροπή Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Λαμιέων υπό την Προεδρεία του Δημοτικού Συμβούλου Δημήτρη Ρίζου παρουσία του Δημάρχου Λαμιέων Θύμιου Καραΐσκου και με τη συμμετοχή του Αντιδημάρχου Τοπικής Ανάπτυξης Π. Φώσκολου, του Δημοτικού Συμβούλου Γ. Παπανικολάου και των εκπροσώπων του ΕΒΕ, του Εμπορικού Συλλόγου, των Επαγγελματοβιοτεχνών, των επισιτιστικών επαγγελμάτων, της ΒΙΠΕ και δημοτών (Καραγεώργος Κώστας, Μπράζας Λευτέρης, Λιάπη Βαγγελίτσα, Τσιαγκούδη Βασιλική, Πρέζα Ελισσάβετ).

Στην Επιτροπή έγινε αναλυτική περιγραφή της κατάστασης που επέφερε στην αγορά η πανδημία του covid-19, αναλύθηκαν οι δράσεις του Δήμου Λαμιέων αναφορικά με τη διασφάλιση της υγείας των δημοτών και οι προτάσεις για τη στήριξη του κόσμου της αγοράς και έγινα ομόφωνα αποδεκτές οι προτάσεις-γνώμες της επιτροπής για τα ακόλουθα θέματα:

***  Απαλλαγή δημοτικών τελών για τις επιχειρήσεις που πλήττονται.

***  Πρόταση προς το ΔΣ της ΔΕΥΑΛ για  μείωση λογαριασμών

***  Πρόταση για εκπτώσεις σε περιπτώσεις εφάπαξ καταβολής προς το Δήμο υποχρεώσεων παλαιοτέρων ετών

***  Συνεργασία με το ΕΒΕ για τη λειτουργία δικτύων επικοινωνίας (ηλεκτρονική και τηλεφωνική εξυπηρέτηση)για την πληροφόρηση και υποβολή ερωτημάτων επί θεμάτων που αφορούν τις επιχειρήσεις.

***  Περιστολή της αφισορύπανσης και των graffiti

***  Δράση συγκέντρωσης και ανταλλαγής αντικειμένων-Παιχνιδιών «Μην το πετάς, χάρισέ το!».

Ο Δήμαρχος Λαμιέων ενημέρωσε για τις ήδη αναληφθείσες πρωτοβουλίες όπως η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής αιτήματος απαλλαγής τελών μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου και εξέφρασε τη σύμφωνη γνώμη του για την προετοιμασία των απαραίτητων ενεργειών και εισηγήσεων στα αρμόδια συλλογικά όργανα και υπηρεσίες του Δήμου.

   

Αφήστε μια απάντηση