Ολοκληρώθηκαν τα «Ιωνικά 2019» στη Ν. Μαγνησία Λαμίας

share on:

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στον προαύλιο χώρο του ΙΝ Κωνσταντίνου & Ελένης στη Νέα Μαγνησία Λαμίας, τιμώντας με την παρουσία του τις εκδηλώσεις Μικρασιατικής Μνήμης » ΙΩΝΙΚΑ 2019″.

Οι συνεργαζόμενοι φορείς Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Νέας Μαγνησίας, Ένωση Ποντίων Φθιώτιδας, Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου και το πνευματικό Κέντρο του ΙΝ Κωνσταντίνου & Ελένης επιμελήθηκαν μια πραγματικά ποιοτική βραδιά ιστορικής μνήμης.

Ο κόσμος παρέμεινε στις θέσεις του μέχρι το τέλος της βραδιάς απολαμβάνοτας τόσο το κομμάτι της Κεντρικής ομιλίας του Ιστορικού Παναγιώτη Σωτηρίου όσο και το αφιέρωμα για τα 100 απο τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου το οποίο μέσα από ένα καλαίσθητο αφηγηματικό θεατρικό αναλόγιο και ένα άκρως συγκινητικό βίντεο μετέφερε στους παρευρισκόμενους την πραγματική διάσταση των γεγονότων ενώ συνάμα προβλημάτισε.

Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους ο εκπρόσωπος του τοποτηρητή της Μητρόπολης Φθιώτιδας Αρχιμανδρίτης Δωρόθεος Αγγελής, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Ηλίας Κυρμανίδης και ο αντιδήμαρχος Λαμιέων Κωνσταντίνος Μουστάκας.

Αφήστε μια απάντηση