Ολοκληρώθηκε το σεμινάριο Σαρακατσάνικων χορών

share on:

Με απόλυτη επιτυχία και με μεγάλη προσέλευση ολοκληρώθηκε  το διήμερο σεμινάριο  διδασκαλίας παραδοσιακών Σαρακατσάνικων χορών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων ( Π.Ο.Σ.Σ.) .

Διοργανωτής ήταν ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Πιερίας  «Ο Κατσαντώνης».  Συμμετείχαν σχεδόν όλοι οι σύλλογοι Σαρακατσαναίων  και πολλοί άλλοι Σύλλογοι Πολιτιστικών Σωματείων.

Η ανταπόκριση, όλων όσων ασχολούνται με τη παράδοση, σε αυτή τη πρωτοβουλία επιμόρφωσης  από  την  Π.Ο.Σ.Σ., αποδεικνύει τη ζωηρή διάθεση όλων, να δουλέψουν και να υπηρετήσουν την ανεκτίμητη πολιτιστική μας κληρονομιά.

Το Σεμινάριο  διεξήχθη στη Καρίτσα Πιερίας, όπου ο τοπικός  σύλλογος Σαρακατσαναίων δημιούργησε άριστες προϋποθέσεις ώστε το σεμινάριο να στεφθεί με απόλυτη  επιτυχία.

Το σεμινάριο χαιρέτισαν,  ο πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Σ.  Γιώργος Μουτσιάνας, ο πρόεδρος του τοπικού Συλλόγου Γρηγόρης  Λέφας και οι καθηγητές της  Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του τμήματος παραδοσιακών χορών του Α.Π.Θ: Αλέξανδρος Μαλκογιώργος  και  Χριστίνα Ευαγγελινού. Όλοι, τόνισαν το πόσο χρήσιμο και αναγκαίο είναι να γίνονται  τέτοιου είδους  σεμινάρια Διδασκαλίας Παραδοσιακών Χορών, ώστε  να υπάρχει επιστημονική τεκμηρίωση των παραδοσιακών Σαρακατσάνικων χορών.

Η επιστημονική τεκμηρίωση της διδασκαλίας των παραδοσιακών χορών και της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, αποτελεί πλέον όχι μόνο επιτακτική ανάγκη αλλά και μονόδρομο προκειμένου να διασωθεί αυτούσιος και αναλλοίωτος ο λαϊκός μας πολιτισμός και ο πολιτιστικός μας πλούτος.

Οι  χοροδιδάσκαλοι,  ενημερώθηκαν από τους εισηγητές- πτυχιούχους, της  Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του τμήματος παραδοσιακών χορών,  Σπύρο Γιαννιό και Σοφία Κωστούλα με  θεωρητική και πρακτική εξάσκηση πάνω στους χορούς και όλα τα υπόλοιπα  θέματα που αφορούν τη σωστή παρουσίαση των χορευτικών  τμημάτων των συλλόγων στις εκδηλώσεις .

Όλοι οι συμμετέχοντες, μετά το πέρας του σεμιναρίου , εξέφρασαν, την απόλυτη ικανοποίηση τους τόσο για την αναλυτική παρουσίαση των θεμάτων όσο  και για τη φιλοξενία της οποίας έτυχαν κατά τη διήμερη παραμονή τους .

Σε όλη αυτή τη διαδικασία που έλαβε χώρα κατά το σεμινάριο και σε ότι ακολουθήσει, καταλυτικό ρόλο θα παίξει η συνεργασία της Π.Ο.Σ.Σ. με την  Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του τμήματος παραδοσιακών χορών του Α.Π.Θ με τους εξαίρετους καθηγητές του .

Αφήστε μια απάντηση