Ολοκληρώθηκε το 36ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Αταλάντης

share on:

Πραγματοποιήθηκε στη πλατεία του Δημαρχείου Αταλάντης, το 36ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Αταλάντης με συμμετοχές Χορωδιών από όλη την Ελλάδα.

Η Ανδρική Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αταλάντης “Η ΠΡΟΟΔΟΣ” έριξε την αυλαία στη δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ και πραγματικά συνεπήρε με την ερμηνεία της τη κατάμεστη από φιλόμουσο κόσμο πλατεία του Δημαρχείου.

Ερμήνευσε ένα ποικίλο ρεπερτόριο τραγουδιών μεταξύ των οποίων και τον “Ύμνο στην Αταλάντη”, ένα τραγούδι με ιδιαίτερη σημασία και συμβολισμό για την πόλη της Αταλάντης, το οποίο είχε να ακουστεί στο Χορωδιακό Φεστιβάλ της πόλης πολλές δεκαετίες.

Η ερμηνεία του συγκεκριμένου τραγουδιού συγκίνησε αλλά και ξεσήκωσε σύσσωμο το κοινό που παρακολουθούσε το Φεστιβάλ, καθώς έφερε μνήμες από τα ένδοξα χρόνια που έζησε η πόλη της Αταλάντης με την ιστορική Χορωδία, η οποία τιμώντας τη μακρόχρονη ιστορία του χορωδιακού τραγουδιού της πόλης αφιέρωσε τον “Ύμνο στην Αταλάντη” σε όλους αυτούς που πάλεψαν για τη διατήρηση και την ανάδειξη του Χορωδιακού είδους στην Αταλάντη αλλά και σε αυτούς που συνεχίζουν να στηρίζουν αυτή τη παράδοση.

Η Ανδρική Χορωδία, λοιπόν, γνωρίζοντας το ιστορικό φορτίο που φέρει και τη τεράστια συμβολή της στο πολιτισμό της Αταλάντης και της Λοκρίδας, συνεχίζει αποφασιστικά και δυναμικά σε συνεργασία με τον μαέστρο της Γιώργο Κοσμίδη να αναδεικνύει παντού την χορωδιακή παράδοση της πόλης και να γίνεται φορέας πολιτισμού σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο.

 

Αφήστε μια απάντηση