Ομιλία για τις εξελίξεις στην εκπαίδευση, την Παρασκευή στη Λαμία

share on:

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ) διοργανώνει την Παρασκευή 18 Μάη (18.00) στο Πολιτιστικό Κέντρο Λαμιέων, ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση με θέμα: «Οι εξελίξεις στην Εκπαίδευση (Νέες Δομές-Αξιολόγηση, Προσχολική, Διορισμοί-Αναπληρωτές…) και η αντιμετώπισή τους από το κίνημα».

Ομιλήτρια θα είναι η Δριμάλα Θεοδώρα, μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ, εκλεγμένη με την ΑΣΕ (συνδυασμός που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ).

Όπως τονίζει η ΑΣΕ «Στους αντιλαϊκούς αντιεκπαιδευτικούς νόμους και διατάξεις των προηγούμενων προστέθηκαν και καινούριοι από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Πρόσχημα και δικαιολογία τους η βελτίωση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Η πραγματικότητα όμως αποδεικνύει ότι η κατάσταση σε κάθε εκπαιδευτική  βαθμίδα επιδεινώνεται. Το ζούμε οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές μας. Οι καταργήσεις και οι συγχωνεύσεις ήδη «τσακίζουν κόκκαλα». Αντιδραστικές αλλαγές προωθούνται στη δομή και το περιεχόμενο του σχολείου. Η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης υποβαθμίζεται και γίνεται ακόμα πιο ακριβή. Από υποχρέωση του κράτους, τείνει να γίνει ατομική υπόθεση των γονέων». 

Αφήστε μια απάντηση