Ομιλία Μητροπολίτη Φθιώτιδας στο 4ο Λύκειο Λαμίας

share on:

Στο 4ο Λύκειο Λαμίας μετέβη σήμερα το πρωί  ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Νικόλαος μετά από πρόσκληση του Λυκειάρχη Οδυσσέα Γκοτζαμάνη, του Συλλόγου Καθηγητών και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου με σκοπό να μιλήσει στα παιδιά και να επικοινωνήσει  μαζί τους.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του σχολείου και οι περί τους 250 μαθητές παρακολούθησαν με προσοχή την ομιλία του Μητροπολίτη,  η οποία είχε ως κεντρικό θέμα το πρόσωπο του Αναστάντος Χριστού.

          Ο κ. Νικόλαος αναφέρθηκε στο Δεύτερο  πρόσωπο της Αγίας Τριάδας, τον Θεάνθρωπο Ιησού,  ο οποίος διήλθε «ευεργετών και ιώμενος» και στην  επί της γης πορεία του, το πάθος, την Σταυρωση και Ανάσταση Του αποτελούν την Σωτηρία του ανθρωπίνου γένους. Ο Σεβασμιώτατος έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο γεγονός της Αναστάσεως το οποίο αποτελεί τη βάση και το  θεμέλιο της πίστης μας.

          «Χωρίς τη δύναμη της Αναστάσεως παιδιά μου, η ζωή μας είναι άδεια και ο άνθρωπος δεν αντέχει τη δύσκολη στιγμή του θανάτου και ιδιαιτέρως τον αποχωρισμό δικών μας ανθρώπων. Όλοι οι Άγιοι της Εκκλησίας μας αντλούσαν δύναμη από την Ανάσταση του Χριστού και για αυτό το λόγο άντεξαν τα φρικτά βασανιστήρια και όλα τα δεινά και έλαβαν από το Θεό τον αμάραντο στέφανο της αιωνίου ζωής».

           Στη  συνέχεια αναφέρθηκε στον μεγάλο οικουμενικό Όσιο Παΐσιο τον Αγιορείτη και διηγήθηκε στα παιδιά διάφορα περιστατικά,  τα οποία έζησε ο ίδιος κατά την συναναστροφή του με τον Όσιο γέροντα στο Άγιο Όρος.

Στο τέλος της ομιλία του  έδωσε το λόγο στα παιδιά, τα οποία του έθεσαν τα ερωτήματά και τις απορίες τους. Απαντώντας τους έδωσε πατρικές συμβουλές ώστε να πραγματοποιήσουν τα όνειρα της ζωής τους και να είναι πάντοτε κάτω από τη χάρη του Θεού δια τα οποία και εγκαρδίως ευχήθηκε.

          Σε ανάμνηση της επισκέψής του ο Μητροπολίτης δώρησε μια εικόνα του Οσίου Παΐσίου στον κ. Γκοτζαμάνη και δύο βιβλία,  τα οποία συνέγραψε ο Ίδιος, ως δωρεά στην Βιβλιοθήκη του Σχολείου.

           Σε όλα τα παιδιά διένειμε το ημερολόγιο της Μητρόπολης συνοδευόμενο με την Αρχιερατική του ευχή και ευλογία.

          Τέλος ο Λυκειάρχης εκ μέρους όλων ευχαρίστησε τον κ. Νικόλαο για την τιμητική και διδακτική του παρουσία στο σχολείο και του ευχήθηκε την από Θεού δύναμη στην Αρχιερατεία του και καλή Ανάσταση.

Αφήστε μια απάντηση