Ομόφωνα προφυλακιστέος κρίθηκε ο 35χρονος Λαμιώτης

share on:

Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα προφυλακίστηκε ο 35χρονος Λαμιώτης που κατηγορείται για την ομηρία της 40χρονης Γαλλίδας.

Μετά από 4ωρη παραμονή του στο δικαστικό μέγαρο Λαμίας, ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε πάλι στη φυλακή, όπου θα παραμείνει μέχρι τον ορισμό της δίκης.

Οι δικαστές δεν πείστηκαν από τις αιτιάσεις του 35χρονου περί εκούσιας παραμονής της Γαλλίδας στο σπίτι του, αλλά και των δύο γυναικών που τον κατηγόρησαν για βιασμό και πλέον η υπόθεση αναμένεται να ξεκαθαρίσει στις δικαστικές αίθουσες.

Να δούμε τι δήλωσε ο συνήγορός του Δημήτρης Κρούπης, κατά την αποχώρηση του κατηγορούμενου από τα δικαστήρια Λαμίας:

 

Τι είπε η Γαλλίδα για την ομηρία της

 

Την «κόλαση» που έζησε επί τρεις μέρες στα χέρια του 35χρονου στη  Λαμία  περιέγραψε η 40χρονη Γαλλίδα.

 «Με κάθισε σε μία καρέκλα. Μου έδεσε τα μάτια και μου έκλεισε το στόμα», λέει χαρακτηριστικά η 40χρονη για τις πρώτες ώρες που βρέθηκε φυλακισμένη στο σπίτι του άνδρα και συνεχίζει:

Μου είπε ότι ήθελε να είμαι η σκλάβα του και ότι δεν έχω άλλη επιλογή. Δεν θα είναι εκεί κανείς να με βοηθήσει, μου έλεγε και ότι αυτός ο χώρος θα είναι η φυλακή μου.

«Πίστευα ότι θα πεθάνω»

Τις ώρες της ομηρείας της, η 40χρονη σκεφτόταν συνεχώς ότι είχε έρθει το τέλος της, όπως είπε στο κεντρικό δελτίο του Alpha.

«Κάποια μέρα μου είπε ότι ήθελε να πάω στο γιατρό και να του ζητήσω να μου δώσει χλωροφόρμιο. Τον ρώτησα γιατί ήθελε να πάρω χλωροφόρμιο και μου είπε «δεν ειναι δική σου δουλειά». Πιστεύω ότι σχεδίαζε να το χρησιμοποιήσει σε μένα και να με μεταφέρει όπου θέλει, ώστε να μη με βρει κανείς, δεν ξέρω. Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν ότι θα πεθάνω», τόνισε η Γαλλίδα.

 

Πώς κατάφερε να σωθεί

«Κλειδί» για την σωτηρία της ήταν το κινητό της τηλέφωνο και η ψυχολογική πίεση που άσκησε στον 35χρονο. 

«Μου άφησε το κινητό μου τηλέφωνο γιατί το διαπραγματεύτηκα, επειδή τηλεφωνούσε η κόρη μου και του εξήγησα ότι χρειάζομαι να έχω το κινητό τηλέφωνο για να μιλάω με την οικογένειά μου και να τον κάνω να καταλάβει ότι αν δεν απαντάω, θα καλέσουν την αστυνομία και θα με αναζητήσουν», συνέχισε η γυναίκα.

Η ίδια αναφέρθηκε και στην τιμωρία που θα ήθελε να έχει ο 35χρονος: «Θέλω να μπει φυλακή ώστε να σταματήσει. Ίσως τότε να δει πώς είναι η φυλακή για κάποιον που θέλει να είναι ελεύθερος. Να πάει ίσως να τον δει ένας γιατρός, ένας καλός γιατρός».

Αφήστε μια απάντηση