Ορθόδοξες πνευματικές ομιλίες στο Δομοκό

share on:

Όπως οι γεωργοί την περίοδο που διανύουμε, οργώνουν την ευλογημένη γη και  τη σπέρνουν με διάφορους σπόρους, για να αποδώσουν καρπούς, έτσι και η Ορθόδοξη  Εκκλησία αρχίζει τις ομιλίες  Ορθόδοξης χριστιανικής οικοδομής.

        Με τις ευλογίες της τοπικής μας Εκκλησίας, ξεκίνησαν στην πόλη του Δομοκού, από χθες και κάθε 15ήμερο, από 17:00-18:00, ομιλίες πνευματικού περιεχομένου.

Οι ομιλίες θα πραγματοποιούνται στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Δομοκού, το οποίο παραχώρησε ο Δήμος Δομοκού.

        Χθες, μετά τον καθιερωμένο αγιασμό, πραγματοποιήθηκε η πρώτη ομιλία.

        Οι σχετικές ομιλίες, θα εκφωνούνται από τον Αρχιμανδρίτη π. Σεραφείμ Ζαφείρη, Ιεροκήρυκα της Μητρόπολης Φθιώτιδας.

Για την ωφέλεια των Πνευματικών Ομιλιών, λέγει ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινούπολης (347-407 μ.Χ) «Όπως η γη που δεν καλλιεργείται, μεταβάλλεται σε χέρση και γεμίζει από αγριόκλαδα, έτσι και στην ψυχή που δεν απολαμβάνει πνευματική διδασκαλία, φυτρώνουν αγκάθια και τριβόλια. Όπως τα σώματα που δεν καθαρίζονται στο λουτρό, είναι γεμάτα από ρύπο και ακαθαρσία, έτσι και η ψυχή που δεν απολαμβάνει πνευματική διδασκαλία, έχει πάνω της πολλές κηλίδες από τα αμαρτήματά της».

        Καλούνται οι ευσεβείς και φιλόχριστοι, νέοι και μεγαλύτεροι, της Επαρχίας Δομοκού, που θέλουν να ακούσουν τα μηνύματα του Ευαγγελίου, και να ωφεληθούν πνευματικά, ψυχικά, στερεώνοντας την  εμπιστοσύνη τους, στην πρόνοια του Θεού, να συμμετέχουν στην πνευματική αυτή σύναξη.

        Η επόμενη πνευματική ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Νοέμβρη (17.00).

.

Αφήστε μια απάντηση