Ορκίστηκαν σήμερα στη Λαμία οι οπλίτες της Β’ ΕΣΣΟ 2020

share on:

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Κ.Ε.Υ.Π. Λαμίας, η τελετή ορκωμοσίας της Β΄ ΕΣΣΟ 2020.

         Οι νεοσύλλεκτοι, έδωσαν τον Όρκο του Έλληνα Οπλίτη, στη Σημαία και  στο Ιερό Ευαγγέλιο.

     Στην τελετή δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν οι γονείς, συγγενείς και φίλοι των οπλιτών, λόγο των μέτρων της πολιτείας για τον COVID-19.

         Οι προσπάθειες της Διοίκησης του ΚΕΥΠ και των εκπαιδευτών του Τάγματος Εκπαίδευσης, έχουν αποτέλεσμα, την άριστη εκπαίδευση των οπλιτών, αλλά και να παραμένει το ΚΕΥΠ, ένα από τα καλύτερα Κέντρα Εκπαίδευσης του Στρατού Ξηράς.

        Μετά το τέλος της τελετής ορκωμοσίας, ακολούθησε η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης του ΚΕΥΠ, σύμφωνα με το στρατιωτικό πρωτόκολο.

        Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, ο απερχόμενος Διοικητής του ΚΕΥΠ Αρίστος Περρής, παρέδωσε την Διοίκηση, στον νεοπροαχθέντα Ταξίαρχο Γιάννη Ανδριώτη.

       Κατά την ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής, ο κ. Περρής ευχήθηκε, στον παραλαμβάνοντα Διοικητή, υγεία, δύναμη και κάθε επιτυχία στο δύσκολο και απαιτητικό έργο που αναλαμβάνει, στο δε στρατιωτικό & πολιτικό προσωπικό του Κέντρου, με υγεία, να συνεχίσουν να εργάζονται με  τον ίδιο αξιοσημείωτο ζήλο, πάθος, αγάπη και υπευθυνότητα.

Δεν παρέλειψε μάλιστα να ευχαριστήσει και την τοπική κοινωνία, επειδή, όπως ανέφερε, από ετών συνεχίζει να αγκαλιάζει το ΚΕΥΠ και τους υπηρετούντες σε αυτό.

          Tων ακολουθιών, προεξήρχε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών, παρόντος και του εκπρόσωπου του Αρχηγού ΓΕΣ,  Μιχάλη Γαλανού, Διευθυντή της ΔΥΠ/ΓΕΣ.

Οι νέοι Οπλίτες, έλαβαν τα φύλλα πορείας τους, άλλοι για την ΕΛ.ΔΥ.Κ (επιλεγέντες) & άλλοι για τις Μονάδες Προκαλύψεως του Στρατού.

Αφήστε μια απάντηση