Ο Διευθυντής Β/θμιας Φθιώτιδας απαντά στον Σύλλογο Γονέων του ΕΕΕΕΚ Λαμίας

share on:

Μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής – καταγγελίας του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων του ΕΕΕΕΚ Λαμιέων Φθιώτιδας, ως Διευθυντής της ΔΔΕ Φθιώτιδας αισθάνομαι την υποχρέωση και την ανάγκη να προβώ σε ορισμένες διευκρινίσεις. Το έγγραφο, στο οποίο γίνεται αναφορά στην επιστολή του Συλλόγου, είναι καθαρά υπηρεσιακό έγγραφο προς το διευθυντή και το σύλλογο διδασκόντων του ΕΕΕΕΚ Λαμίας, δεν αποτελεί το ίδιο καμία απόφαση, απαίτηση ή αυθαίρετη ερμηνεία νόμων και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να χρησιμοποιηθεί ως βάση αυθαίρετων και συκοφαντικών ισχυρισμών, καθώς αφορά αποκλειστικά σε θέματα σχολικής ζωής και αρμοδιοτήτων του εκάστοτε διευθυντή ΔΔΕ.

Ως Διευθυντής της ΔΔΕ Φθιώτιδας ανέκαθεν εργάζομαι προς το συμφέρον του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας, με γνώμονα το σεβασμό, τη νομιμότητα, τον επιστημονικό λόγο και το παιδαγωγικό όφελος. Βρίσκομαι πάντα στη διάθεση των μαθητών, των γονέων, των εκπαιδευτικών και όλων των φίλων για γόνιμο και δημιουργικό διάλογο, με επιχειρήματα, που μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες για την περαιτέρω ανάπτυξη και πρόοδο των μαθητών. Είμαι ενάντια σε οποιαδήποτε άγονη σύγκρουση, που μόνο εντάσεις πυροδοτεί και λειτουργεί εις βάρος όλων. Η στάση μας ως γονείς, κηδεμόνες και εκπαιδευτικοί πρέπει να αποτελεί πρότυπο και παράδειγμα προς μίμηση στους νέους μας και στην κοινωνία μας. Στέκομαι πάντα στο πλάι των μαθητών της Ειδικής Αγωγής (και όλων των μαθητών της Δευτεροβάθμιας) ως αρωγός και προστάτης, αλλά και ως εγγυητής της προόδου τους, διεκδικώντας τη βελτίωση των δομών που τους φιλοξενούν, τη δημιουργία νέων, την εξασφάλιση των κατάλληλων συνθηκών για την εκπαίδευσή τους με βάση πάντα τα επιστημονικά δεδομένα.

Η παράτυπη διαιώνιση καταστάσεων ελλείψει άλλων επιλογών και η όποια είδους εκμετάλλευση ζητημάτων που άπτονται της Ειδικής Αγωγής δεν αρμόζει στο ήθος και τα πιστεύω μου. Η αγωνιστική και καταγγελτική διάθεση του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων του ΕΕΕΕΚ Λαμιέων Φθιώτιδας, αντί να στρέφεται με συκοφαντική εμπάθεια στο πρόσωπό μου παρεμβαίνοντας στα καθήκοντά μου, θα ήταν γόνιμο να διοχετευθεί στη δημιουργία διαδόχων δομών πρός όφελος των αποφοίτων του ΕΕΕΕΚ, βρίσκοντας σύμμαχο πρώτα απ’ όλους εμένα προσωπικά.

“Ν’ αγαπάς την ευθύνη” και “qui non proficit deficit” (όποιος δεν προχωράει, πάει προς τα πίσω) είναι οι ρήσεις που “αποθεώνω”. Παραμένω πάντα στη διάθεση όλων για γόνιμο διάλογο προς το συμφέρον των παιδιών μας.

Ο Διευθυντής της ΔΔΕ Ν. Φθιώτιδας

ΣΠΥΡΟΣ Α. ΠΙΛΙΤΖΙΔΗΣ

Αφήστε μια απάντηση