Ο κορωνοϊός πάει πίσω την επέκταση στεγάστρου στο ΔΑΚ Λαμίας

share on:

Η επέκταση του στεγάστρου στο ΔΑΚ Λαμίας  ήταν το αντικείμενο τηλεδιάσκεψης που προκάλεσε ο Δήμαρχος της Λαμίας  Θύμιος Καραΐσκος  στην οποία μετείχαν,  εκτός από τον ανάδοχο του έργου Παναγιώτη Γώγο, ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Φώσκολος,  υπηρεσιακοί παράγοντες  του Δήμου και από την ΠΑΕ ΠΑΣ Λαμία ο ιδιοκτήτης  Πανουργιάς Παπαϊωάννου και ο πρόεδρος Γιώργος Ποντίκας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης προσδιορίστηκε με σαφήνεια, ότι  λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού,  είναι αδύνατο να ξεκινήσουν εργασίες σε αυτή τη φάση. Όπως χαρακτηριστικά συμπλήρωσε ο Δήμαρχος,  ήδη εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» και όχι από πόρους του Δήμου, ποσού περίπου 600.000 € για να ξεκινήσει το έργο. Πλέον ο Δήμος και μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών από τις αρμόδιες επιτροπές, είναι έτοιμος,  τις επόμενες μέρες για να προχωρήσει σε υπογραφή σύμβασης.

Από την πλευρά της  ΠΑΕ,  σημειώθηκε ότι δεν πρέπει να ξεκινήσουν εργασίες, καθώς ενδέχεται να επανεκκινήσει το πρωτάθλημα από τον ερχόμενο μήνα. Συγχρόνως ο ανάδοχος του έργου σημείωσε με έμφαση ότι από τη στιγμή που έχει σταματήσει η παραγωγική διαδικασία, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα μεταλλικά υλικά, χρειάζεται χρόνος και θεωρείται απίθανο να βρίσκονται αυτά μέσα σε ένα μήνα στην περιοχή, οπότε η πιθανότητα έναρξης των έργων θα συμπέσει μέσα στο καλοκαίρι και θα έχει τρομακτικές συνέπειες για την ομάδα της Λαμίας.

Από τη σύσκεψη εκείνο που προέκυψε είναι ότι πρέπει να αναζητηθούν τρόποι για να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία, ενώ σύμφωνα με τις προτάσεις που κατατέθηκαν σημειώθηκε , ότι οι εργασίες θα πρέπει να ξεκινήσουν το Μάιο του 2021, για να ολοκληρωθούν μέσα στο καλοκαίρι του 2021 και μέχρι τότε να γίνουν  προκαταρκτικές εργασίες, που δεν θα εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή αγώνων και τη χρήση του γηπέδου από την ομάδα.

Ο Δήμαρχος ζήτησε απ’ όλες τις πλευρές να εξαντλήσουν τα περιθώρια και να γίνουν συντονισμένες κινήσεις, έτσι ώστε το επόμενο 20ήμερο να υπάρξει μια τελική πρόταση απ’ όλες τις πλευρές, αφού συνυπολογιστούν όλα τα παράπλευρα θέματα.

Μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης ο Κ. Καρα’ί’σκος έκανε την ακόλουθη δήλωση :

«Κληθήκαμε να διαχειριστούμε ένα σύνθετο θέμα . Πολύ γρήγορα εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότησή και είναι θέμα λίγων ημερών να ανακοινωθεί και επίσημα. Όμως υπολογίζαμε χωρίς τον κορωνοϊό. Δυστυχώς αυτή η άσκηση είναι πολύ δύσκολη. Ζήτησα από όλες τις πλευρές να εξαντλήσουν τα περιθώρια και να βρουν κοινό τόπο για την υπέρβαση των προβλημάτων και για την έναρξη των εργασιών. Τα απαγορευτικά μέτρα και το πάγωμα της παραγωγής δεν μας επιτρέπει μεγάλη αισιοδοξία σε αυτή τη φάση. Ως Δήμος είμαστε έτοιμοι να αποδεχτούμε τις απόψεις και να προκαλέσουμε το λιγότερο δυνατό κόστος και όχληση, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη χρήση του γηπέδου, από την ομάδα της Λαμίας.»

Αφήστε μια απάντηση