Ο Μητροπολίτης επισκέφθηκε τα κορίτσια της κατασκήνωσης στο Καινούριο

share on:

Στις Εκκλησιαστικές κατασκηνώσεις της  Μητρόπολης Φθιώτιδας, στο Καινούριο, φιλοξενούνται αυτές τις ημέρες 210 κορίτσια Δημοτικού,  Γυμνασίου και Λυκείου, τα οποία αποτελούν την 3η και τελευταία κατασκηνωτική περίοδο για την φετινή χρονιά.

            Ο Μητροπολίτης κ. Νικόλαος σήμερα το πρωί επισκέφθηκε τους χώρους των κατασκηνώσεων και όπως σε κάθε κατασκηνωτική περίοδο, μίλησε στα κορίτσια περί του θέματος που έχει επιλεγεί για την φετινή χρονιά το οποίο ήταν : «Ο Μάρτυρας της Πίστεως και της Πατρίδος Αθανάσιος Διάκος».

           Ο κ. Νικόλαος εξιστόρησε στα κορίτσια για το Μαρτύριο του Εθνοιερομάρτυρος Αθανασίου Διάκου, του Ήρωα Συμβόλου της Ρούμελης και τις παρότρυνε να μη δειλιάσουν ποτέ στην ζωή τους να ομολογούν τον Χριστό και την πίστη τους σ’ Αυτόν. Τις συμβούλεψε δε  να μένουν πάντοτε κάτω από τη σκέπη της Εκκλησίας ζώντας χριστιανική ζωή , η οποία είναι εγγύηση για μια επιτυχημένη πορεία στη ζωή τους.

          Ακολούθως είχε διάλογο με τις κατασκηνώτριες επί πολλών πνευματικών και άλλων θεμάτων και στην συνέχεια διένειμε στην αρχηγό Βασιλική Φράγκου, στα στελέχη και σε όλα τα κορίτσια ως ευλογία από μία εικόνα, και από ένα πνευματικό βιβλίο, καθώς και από ένα καπέλο με το λογότυπο της Μητρόπολης και την μορφή του Αετού της Ρούμελης Αθανασίου Διάκου.

         Η αρχηγός επέδωσε ως δώρο στον Μητροπολίτη εκ μέρους όλων μία χειροποίητη εικόνα.

          Η επίσκεψη έκλεισε με την προτροπή του προς όλα  τα κορίτσια, να μην ξεχνούν ποτέ τις φιλίες που δημιουργούνται στην κατασκήνωση, διότι είναι ένας ισχυρός δεσμός αγάπης.

Αφήστε μια απάντηση