Ο μητροπολίτης Συμεών στην Ομβριακή

share on:

Στον ΙΝ Αγίου Γεωργίου  Ομβριακής, ιερούργησε σήμερα ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών.

          Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, μεταξύ των πιστών, εκκλησιάστηκε και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Δομοκού Μπάμπη Λιόλιο και τις τοπικές Αρχές.

          Την διακονία του Θείου Λόγου ανέλαβε ο Συνοδικός Γραμματέας και Ιεροκήρυκας της Μητρόπολης Αρχιμ. π. Άνθιμος Νεραντζής, ο οποίος συνόδευε τον ποιμενάρχη.

          Στον διδακτικό λόγο του αναφέρθηκε στο πνευματικό νόημα των αρετών διακρίνοντας το νόημα που δίνει σε αυτές ο κόσμος ενίοτε και με την κατάχρηση ή παράχρηση τους.

Χαρακτηριστικά ο π. Άνθιμος μεταξύ των άλλων ανέφερε:

          «Ο Απόστολος Παύλος απαριθμεί τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος, τα οποία προσφέρονται από τον Θεό ως δώρα στον άνθρωπο.

          Αγάπη, χαρά, ειρήνη, μακροθυμία, χρηστότης, πίστις, πραότης, εγκράτεια. Λέξεις, τις οποίες χρησιμοποιούμε καθημερινά στο λεξιλόγιο μας, λέξεις όμως, οι οποίες όταν βιώνονται μέσα στην Εκκλησία, αλλάζουν νόημα και αξία για την ζωή του ανθρώπου. Μόνο μέσα στην Εκκλησία, η ζωή μας νοηματοδοτείται πραγματικά.

          Χαρά για τον Απόστολο Παύλο, είναι η εν Χριστώ ζωή, η οποία βιώνεται μόνο με την αγάπη, την αληθινή αγάπη προς τον Θεό, προς  τους ανθρώπους και προς τα πάντα γύρω μας». 

          Προ της απόλυσης ο κ. Συμεών, εγκαθίδρυσε τον νέο Εφημέριο του χωριού, π. Δημήτρη Νασόπουλο, ο οποίος θα διακονεί τους πιστούς της Ομβριακής και ανακοίνωσε ότι κατόπιν αιτήματός του ο μέχρι τώρα Εφημέριος του χωριού, π. Αλέξανδρος Κωστάκης θα τοποθετηθεί στην Ενορία του Αγίου Γρηγορίου Παραλίας Ραχών, τόπο καταγωγής της συζύγου του, εις διαδοχήν του μακαριστού π. Δημητρίου Τσάμη, ο οποίος ετύγχανε και πεθερός του.

          Ο ποιμενάρχης χαρακτηριστικά ανέφερε στον π. Δημήτρη:

          «Για να επιτύχεις στην αποστολή σου χρειάζεσαι μονάχα ένα: να αγαπάς τον Θεό και τους ανθρώπους και να διακονείς με όλο σου το είναι την ενότητα της Ενορίας και του ποιμνίου σου».

          Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο μέχρι τώρα εφημέριος του Ναού π. Αλέξανδρος ευχαρίστησε τον κ. Συμεών, ενώ με ιδιαίτερα θερμά λόγια και όμορφα δώρα  τον καλωσόρισε ο Σύλλογος Γυναικών του χωριού.

Μετά την Λειτουργία ο μητροπολίτης μαζί με τον κ. Πέτσα παρακάθισαν στην πλατεία του χωριού και είχαν επικοινωνία με τους κατοίκους.

Αφήστε μια απάντηση