Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας βράβευσε τα παιδιά των πολυτέκνων που πέρασαν στα ΑΕΙ-ΤΕΙ

share on:

Τους προστάτες τους αγίους Τερέντιο και Νεονίλλη και τα 7 τέκνα τους γιόρτασαν  οι πολύτεκνοι του Νομού Φθιώτιδος, στον Μητροπολιτικό Ναό Λαμίας.

            Τελέσθηκε Θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη κ. Νικόλαο στο τέλος της οποίας ο Σύλλογος Πολυτέκνων Φθιώτιδας προσέφερε αρτοκλασία υπέρ υγείας όλων των μελών του Συλλόγου.

            Στο κήρυγμά του ο κ. Νικόλαος τόνισε ιδιαίτερα την αξία της φιλανθρωπίας και της αγάπης, αξίες οι οποίες χαρίζουν την ουράνιο βασιλεία στον άνθρωπο.

            Χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης ανέφερε:

            «Το νόημα της σημερινής Ευαγγελικής περικοπής αγαπητοί μου αδελφοί είναι πολύ διδακτικό για όλους μας. Υπάρχει δίπλα μας φτώχεια, υπάρχουν άνθρωποι εγκαταλελειμμένοι, υπάρχουν άνθρωποι που πάσχουν και πεθαίνουν και από την άλλη μεριά υπάρχουν και οι αναίσθητοι που έχουν καρδιά από σίδηρο και δεν συγκινούνται με τίποτα, δεν ρίχνουν μια ματιά στην φτώχεια και στον πάσχοντα άνθρωπο. Δυστυχώς η εποχή μας έχει ανθρώπους και από τις δύο πλευρές.

            Ο άνθρωπος είτε είναι πλούσιος, είτε είναι πτωχός, μπορεί να αλλάξει την ζωή του. Ο πτωχός και άρρωστος να μην αγανακτεί, αλλά να υπομένει. Να παρακαλεί συνεχώς τον Θεό κι’ εκείνος γνωρίζει τι να πράξει. Η ασθένεια και ο πόνος είναι παιδαγωγία που προσγειώνει τον άνθρωπο.

            Ο πλούσιος που του χάρισε ο Θεός ευλογίες να μην αποταμιεύει αλλά να κοιτά τους πτωχούς «Λαζάρους» και τους αρρώστους και αν δεν ξέρει που υπάρχουν, αρκεί να επισκεφθεί ορφανοτροφεία, γηροκομεία και Ιδρύματα αγάπης για να τους γνωρίσει. Η φιλανθρωπία και η αγάπη ελευθερώνουν τον άνθρωπο και του χαρίζουν τον παράδεισο.

            Σε λίγες ημέρες από 11 – 21 Νοεμβρίου ξεκινά ο Έρανος Αγάπης. Θα επισκεφθούν τα σπίτια των Χριστιανών οι κυρίες των Φιλοπτώχων των Ενοριών μας  για να ζητήσουν την βοήθειά σας για το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας μας. Σας παρακαλώ να μην σκεφθείτε ότι πρέπει να έχει κανείς πολλά για να ελεήσει, αλλά και με το ελάχιστο μπορεί να γίνει η μεγαλύτερη ευεργεσία. Να ανοίξετε την πόρτα της καρδιάς σας και να υποδεχθείτε τους ανθρώπους αυτούς που θέλουν να σας βοηθήσουν να σωθείτε».

            Πριν την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας ο κ. Νικόλαος όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος βράβευσε με χρηματικά ποσά ύψους 6.600 €,  33 παιδιά πολυτέκνων οικογενειών του Νομού, τα οποία εισήχθησαν στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.

            «Η Ιερά Μητρόπολίς μας, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος  συμπαρίσταται και βοηθά την Πολύτεκνη οικογένεια και αξίζει να σημειωθεί ότι η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, από ετών υλοποιεί ένα πρόγραμμα χρηματικής ενισχύσεως, με το οποίο επιδοτεί τις Τρίτεκνες οικογένειες της Θράκης. Αν δεν ενισχύσουμε τους πολυτέκνους θα σβήσουμε ως χώρα, διότι η Ελλάδα γηράσκει.

            Σήμερα παιδιά μου μαζί με το χρηματικό ποσό θα σας δώσω ως ευλογία και από μία Καινή Διαθήκη των εκδόσεων της Ιεράς Μητροπόλεως μας, η οποία είναι πνευματικός θησαυρός. Σας συγχαίρω και εσάς και τους γονείς σας για την επιτυχία σας  και εύχομαι να έχετε καλές σπουδές, καλό πτυχίο και πάντοτε πλουσία την ευλογία του Θεού στην ζωή σας.», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ποιμενάρχης μας.

            Στην εκδήλωση παρέστησαν: οι βουλευτές Απόστολος Καραναστάσης και Γιάννης Σαρακιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θύμιος Καραΐσκος, ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων Ζάχος Χαλβαντζής, ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Λάμπρου, η πρ. βουλευτής Φθιώτιδος Ελένη Μακρή, ο πρ. Δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Φθιώτιδας Δημήτρης Γώγουλας με σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο, συγγενείς των πολυτέκνων και πλήθος πιστών.

            ***  Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Μητροπολιτικού Ναού, στη συνέχεια, δεξιώθηκε τους επισήμους, τα παιδιά και τις οικογένειές τους στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο.

Αφήστε μια απάντηση