Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών στο ΚΕΥΠ Λαμίας μετά από 22 χρόνια

share on:

Στιγμές συγκίνησης έζησε χθες το μεσημέρι ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών, κατά την επίσημη επίσκεψή του στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Υλικού Πολέμου Λαμίας, μετά από πρόσκληση του Διοικητή Αρίστου Περρή.

           Τον κ. Συμεών ανέμεναν στην είσοδο του Στρατοπέδου ο Ταξίαρχος, ο Υποδιοικητής και Διοικητές άλλων μονάδων καθώς και πολλοί Αξιωματικοί, ενώ τον συνόδευαν ο Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Αρχιμ. π. Άγγελος Ανθόπουλος , ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτ. π. Νεόφυτος Ραφαηλίδης και άλλοι συνεργάτες του Κληρικοί.

            Ο  κ. Περρής καλωσόρισε τον Ποιμενάρχη  στο ΚΕΥΠ, στο στρατόπεδο, όπου πριν 22 χρόνια είχε έρθει ως Έφεδρος Αξιωματικός υπηρετών την στρατιωτική του θητεία στο Σώμα Υλικού Πολέμου.

            Ο Μητροπολίτης επισκέφθηκε όλους τους χώρους του Κέντρου,  καθώς θυμόταν τον θάλαμό του, το κρεβάτι του, τις σκοπιές, την τραπεζαρία και γενικά μοιράστηκε τις μοναδικές εμπειρίες του από την πολύμηνη διαμονή του στο Κέντρο.

Παράλληλα επισκέφθηκε και προσκύνησε το Ναό της αγίας Μαρίνας της Μεγαλομάρτυρος, ο οποίος δημιουργήθηκε μεταγενέστερα.

        Κατά την διάρκεια της ξενάγησης συνάντησε πολλούς μαθητές, του Νηπαγωγείου, του Δημοτικού, καθώς κι εφήβους Γυμνασίου και Λυκείου, αφού σύμφωνα με το πρόγραμμα, χθες κάποια σχολεία επισκέφθηκαν το Στρατόπεδο της Λαμίας για να ξεναγηθούν και να ενημερωθούν για την Έκθεση Στρατιωτικού Υλικού και Οπλισμού που λειτουργεί εντός του Κέντρου, στο πλαίσιο του προγράμματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Ανοικτά Στρατόπεδα».

            Ο Ποιμενάρχης για αρκετή ώρα συναναστράφηκε  με τα παιδιά και είχαν μία ευχάριστη και εποικοδομητική συνομιλία. Αφού ευλόγησε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες στην συνέχεια με μεγάλο ενδιαφέρον ξεναγήθηκε στην πρωτότυπη Έκθεση Στρατιωτικού οπλισμού και Υλικού.

          

Αφήστε μια απάντηση