Ο Ξενοφών Συρράφος υποψήφιος Δήμαρχος Μακρακώμης

share on:

Ανακοινώθηκε σήμερα από τον Αντιδήμαρχο Μακρακώμης Ξενοφώντα Συρράφο (ταξίαρχος ε.α.), η απόφασή του να διεκδικήσει στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές ως επικεφαλής συνδυασμού,  το αξίωμα του δημάρχου του Δήμου της Δυτικής Φθιώτιδας.

Όπως τονίζει στην ιδρυτική του διακήρυξη: «Πριν πέντε χρόνια, ως υπεύθυνος πολίτης που αντιλαμβάνεται την ενασχόληση με τα κοινά, όχι ως μέσο απόκτησης αναγνωρισιμότητας ή τρόπο βιοπορισμού αλλά ως ηθική υποχρέωση έναντι των συμπολιτών  του,  ζήτησα και εσείς με τη ψήφο σας  με εμπιστευθήκατε να συμμετάσχω σ’ αυτά.

Στο διάστημα αυτό, ως δημοτικός  σύμβουλος και αντιδήμαρχος αφουγκράστηκα και  κατέγραψα τα προβλήματα της καθημερινότητάς σας, καθώς και την αγωνία σας για το μέλλον του τόπου και των παιδιών  μας.  Αγωνίστηκα με  ειλικρίνεια,   αισιοδοξία, ρομαντισμό, όραμα  και ανιδιοτέλεια    για οτιδήποτε έκρινα επωφελές για το τόπο,  ενώ δεν δίστασα να συγκρουστώ με εγωκεντρικές, μεροληπτικές, << παρεΐστικες>> και κυρίως αντιθεσμικές πρακτικές που δυστυχώς αποτελούν  το βασικό μοντέλο λήψης αποφάσεων από το Δήμο μας.

Η πρωτοβουλία μου να θέσω υπό την κρίση σας μια επιπλέον υποψηφιότητα για το αξίωμα του Δημάρχου είναι απόρροια της αναγκαιότητας εφαρμογής ενός μοντέλου διοίκησης που – πέρα από την εξάλειψη των παραπάνω κατακριτέων πρακτικών –  θα σέβεται το  προβλεπόμενο  νομικό πλαίσιο,  θα βασίζεται στη σωστή οργάνωση, τη δικαιοσύνη, την ενότητα, την αμεροληψία τη συνεργασία και την αποφασιστικότητα και που θα έχει ως αποτέλεσμα πέραν από την επούλωση των πληγών του παρελθόντος   και την αποκατάσταση του αμοιβαίου σεβασμού μεταξύ δημοτών και δημοτικής αρχής, τη δημιουργία κλίματος εξωστρέφειας και ανάπτυξης για το τόπο μας. 

Στη  προσπάθεια αυτή είναι απαραίτητη η ενεργός συμμετοχή όλων σας.

Απευθύνομαι ιδιαίτερα σ’ εκείνες και εκείνους που, ενώ διακρίνονται για το ήθος, την αξιοπρέπεια,  τον ορθολογικό τρόπο σκέψης και απολαμβάνουν την εκτίμηση και το σεβασμό της τοπικής μας κοινωνίας,  δεν τολμούν να συμμετάσχουν, φοβούμενοι μήπως υποσκελιστούν από κατώτερούς τους.  Σε όλους  αυτούς θυμίζω ότι, κανένας πόλεμος δεν κερδήθηκε χωρίς μάχη και  τη φράση από τη ‘’Θεία Κωμωδία’’ του Ιταλού ποιητή  Δάντη που λέει  ότι, τα πιο φλογερά μέρη της κολάσεως προορίζονται για εκείνους που σε καιρούς μεγάλης ηθικής κρίσης διατήρησαν την ουδετερότητά τους.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Γεννήθηκε  στη  Γραμμένη.  Αποφοίτησε  από  τη  Στρατιωτική  Σχολή   Ευελπίδων   το  έτος  1980  ως αξιωματικός  του  Όπλου  του  Μηχανικού  και αφυπηρέτησε το έτος 2007  με το βαθμό του ταξιάρχου.

Υπηρέτησε  επί    σειρά ετών   σε   παραμεθόριες   Μονάδες   του   Ν. Έβρου, Δωδεκανήσων, Εσωτερικού  και Κύπρου ως Διοικητής και Επιτελής.   Είναι  απόφοιτος  των Σχολείων  του  Όπλου του Μηχανικού,  της   Σχολής  Διοίκησης   και    Επιτελών  καθώς  και   του   συνόλου των Σχολείων των  Ειδικών Δυνάμεων. Υπηρέτησε   σε Μονάδες Καταδρομών και Αλεξιπτωτιστών  και  επιτελικές  θέσεις   του  Γενικού  Επιτελείου  Στρατού  και  της   Διεύθυνσης  Ειδικών  Δυνάμεων.

Έχει αποφοιτήσει  από  το  σύνολο   των Σχολείων της   Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών στην οποία υπηρέτησε επί σειρά ετών,  τόσο  στο  εσωτερικό της  Χώρας, όσο και σε αποστολές εκτός Ελλάδος.  Ως επιτελής  της   Διεύθυνσης   Ειδικών   Δυνάμεων  και της Εθνικής  Υπηρεσίας  Πληροφοριών  διετέλεσε  επί τριετία   μέλος της  Επιτροπής Χειρισμού Κρίσεων του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης.

Έχει τιμηθεί από την Ελληνική Πολιτεία με  Παράσημα     και    Διακρίσεις     καθώς  και    με   Επαίνους     για  εξαίρετες  πράξεις  από    Διοικητές Μεγάλων Σχηματισμών.

Το έτος 2014 εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος  και από το Μάρτη του 2017 είναι αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Μακρακώμης  του Δήμου Μακρακώμης.

Είναι παντρεμένος με την Ασπασία Ράικου από την Κολοκυθιά που εργάζεται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και έχει ένα γιό.

Αφήστε μια απάντηση