Περιβάλλον

Ο ΟΜ.ΦΙ.ΔΑΣ στο Δημοτικό και στο Νηπιαγωγείο της Ανθήλης

Για ακόμη μέρα είχαμε την τύχη να είμαστε με παιδιά, σ αυτά που έχουμε στηρίξει τις ελπίδες μας για αειφορία βιωσιμότητα για ένα καλύτερο περιβάλλον, για μια καλύτερη κοινωνία με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Με αφορμή την “Γιορτή πουλιών 2023” που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή βρεθήκαμε στις σχολικές μονάδες της Ανθήλη που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν και στηρίζουν τη δράση μας

Σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Στυλίδας Υπάτης και τα στελέχη του Κωσταντίνο Αγγελή και Ζωή Μαμμή ενημερώσαμε τους μικρούς μαθητές για τον Σπερχειό, το Μαλιακό , την πανίδα της περιοχής.

Επικεντρωθήκαμε στα πουλιά που υπάρχουν στην περιοχή της Ανθήλη, ακούσαμε τους “ήχους” τους, παίξαμε όλοι μαζί.

Μαζί μας και η Βασιλική Νικοπούλου, από τον “Χρόνος Εκδόσεις” που απήγγειλε ποιήματα για τα πουλιά . Μια γεμάτη μέρα, με παιδικές φωνές, απορίες, κουβέντα με τους μικρούς μας φίλους που πραγματικά το χάρηκαν.

Ακολούθησε την Κυριακή περιήγηση, παρατήρηση πουλιών, ενημέρωση, συζήτηση – προτάσεις ανάδειξης του ΔΕΛΤΑ ΣΠΕΡΧΕΙΟΥ ΜΑΛΙΑΚΟΥ

***   Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων και τις Διευθύντριες του 25ου Δημοτικού Κατερίνα Παπατσάνη και του 25ου Νηπιαγωγείου κα Mάρα Πρίντζου.

Συνεχίζουμε τις δράσεις μας 30 χρόνια τώρα, προσπαθώντας να αναδείξουμε, να προστατεύσουμε το φυσικό μας περιβάλλον.

ΟΜΦΙΔΑΣ

 

Σχετικές αναρτήσεις

Αίτηση Ακύρωσης της Άδειας Παραγωγής για τον ΑΣΠΗΕ στη θέση “Λυκομνήματα– Ρέλια – Ταμπούρια”

efthia

Νέα διοίκηση στον Κυνηγετικό Σύλλογο Λαμίας

efthia

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξαλείφει την προστασία της φύσης από τη γεωργία

efthia
Φόρτωση....