Ο Στ. Θεοδωράκης υποψήφιος για ένα «ανοιχτό κέντρο» (video)

share on:

Την υποψηφιότητα για την αρχηγία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς ανακοίνωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης μέσω μιας περιεκτικής δήλωσης που περιγράφει το στίγμα των προγραμματικών θέσεών του.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα προοδευτικών μεταρρυθμίσεων αλλά και πολιτικών στήριξης της νέας γενιάς.

Στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, ο Στ. Θεροδωράκης αναφέρθηκε στο Ποτάμι και τη «στιγμή για το επόμενο βήμα».

Ο επικεφαλής του κόμματος της Σεβαστουπόλεως κάλεσε «να σπάσουμε τα φράγματα. Να σπείρουμε τις αρχές και τις αξίες μας σε νέα χωράφια. Να δουν οι πολίτες της λογικής -σοσιαλδημοκράτες, φιλελεύθεροι, οικολόγοι, κυρίως οι νέοι- ότι υπάρχει και άλλος δρόμος».

Τόνισε πως ήρθε η ώρα «να κάνουμε όλοι μαζί τη μεγάλη υπέρβαση» και εξηγεί τους λόγους που αποφάσισε να πρωταγωνιστήσει «στη δημιουργία ενός νέου, μεγάλου, προοδευτικού Κινήματος».

Το σχέδιο, κατά τον Στ. Θεοδωράκη, είναι απλό: «Ανοιχτό κέντρο και ανένδοτος αγώνας για μια δίκαιη πατρίδα! Δουλειές και ίσες ευκαιρίες για όλους».

Τέλος, χαρτογράφησε και έθεσε τις προτεραιότητες:

-Οι εργαζόμενοι δεν είναι μηχανές είσπραξης φόρων

-Το δημόσιο δεν είναι κομματικό λάφυρο

-Οι νέοι δεν είναι είδος προς εξαγωγή

 

Οι κανόνες της Επιτροπής Αλιβιζάτου 

Τους βασικούς κανόνες της εκλογικής διαδικασίας έδωσε στη δημοσιότητα η Επιτροπή Διαδικασιών και Δεοντολογίας. Συγκεκριμένα, όπως ήδη είχε διαρρεύσει, οι εκλογές θα γίνουν στις 5 Νοεμβρίου και εφόσον χρειαστεί στις 12 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί ο β’ γύρος. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν υποψηφιότητα μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου και να συγκεντρώσουν το λιγότερο 1000 υπογραφές μοναδικής στήριξης μέχρι τις 22 του ίδιου μήνα από πολίτες που να κατοικούν σε 7 τουλάχιστον από τις 13 αυτοδιοικητικές περιφέρειες, με ελάχιστο αριθμό υπογραφών 50 τουλάχιστον ανά περιφέρεια. Με τη δήλωση υποψηφιότητας καλούνται να καταβάλουν σε τραπεζικό λογαριασμό ποσό 2000 ευρώ ως αντίτιμο συμμετοχής. Οι ψηφοφόροι που θα λάβουν μέρος θα πληρώνουν εισφορά 4 ευρώ το πολύ. Εκτός της ψηφοφορίας με κάλπη, η Επιτροπή δηλώνει ότι θα εξαντλήσει όλες τις τεχνικές δυνατότητες ώστε να διεξαχθεί και ψηφοφορία εξ αποστάσεως. Δημιουργείται τέλος ιστοσελίδα της Επιτροπής.

 

Αφήστε μια απάντηση