Πολιτική

Ο Τσίπρας είναι ένας δημόσια εκβιαζόμενος πρωθυπουργός

Ευθεία επίθεση εξαπέλυσε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας απόψε σε εκδήλωση για τις Περιφερειακές εκλογές στη Λαμία, που διοργάνωσαν από κοινού οι ΝΟΔΕ Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας και Φωκίδας.

Στο κατάμεστο Δημοτικό θέατρο της πόλης ο  χαρακτήρισε την κυβέρνηση ως «παραπαίουσα» καθώς όπως υπογράμμισε «είναι κυβέρνηση μειοψηφίας που δανείζεται βουλευτές κατά περίπτωση και για κάθε νομοσχέδιο, ψάχνει δανεικά και δεκανίκια να περάσει μερικές ακόμη εβδομάδες στην εξουσία» όπως σχολίασε ενώ στη συνέχεια εξήγησε πως «άλλοι είναι βουλευτές που δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, άλλοι που κυρώνουν την συμφωνία των Πρεσπών και άλλοι βουλευτές που ψηφίζουν τα νομοσχέδια. Τα κυβερνητικά χαρτοφυλάκια γίνονται αντικείμενο συναλλαγής. Η συμπολίτευση έχει σηκώσει σημαία ευκαιρίας. Θα μπορούσε να γίνει και λόγος για βουλευτές σε τιμές ευκαιρίας. Ποτέ άλλοτε η ελληνική πολιτική δεν είχε πέσει τόσο χαμηλά» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε πως «ο αναντικατάστατος σύμμαχος κ. Καμμένος» όπως είπε «εκβιάζει δημόσια τον πρωθυπουργό» και μάλιστα διαπίστωσε από το βήμα του Δημοτικού Θεάτρου Λαμίας ότι «οι εκβιασμοί πιάνουν τόπο».

Επανέλαβε ότι «η κυβέρνηση επιχειρεί να κακοποιήσει τον κανονισμό της βουλής και να τον αλλάξει ώστε ο κ. Καμμένος να μη χάσει τα προνόμια του αρχηγού κόμματος».

Μάλιστα ανεβάζοντας τους τόνους αναρωτήθηκε δημόσια «γιατί φοβούνται τόσο πολύ» και διερωτήθηκε δημόσια από το βήμα «πόσο αποτιμάται η σιωπή του κ. Καμμένου για τα ένοχα μυστικά που τον ενώνουν με τον πρωθυπουργό» όπως είπε.

Επανέλαβε ότι «ο κ. Τσίπρας είναι ένας δημόσια εκβιαζόμενος πρωθυπουργός» και συνέχισε λέγοντας πως «όλοι ξέρουν ότι ένας εκβιαστής δεν σταματά ποτέ ότι και αν πάρει. Όλοι ξέρουν ότι ένας εκβιαζόμενος πρωθυπουργός δεν μπορεί να υπηρετήσει το αξίωμά του και αποτελεί απειλή για τη χώρα» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έστρεψε τα βέλη του και προς τον πρόεδρο της Βουλής καθώς διαπίστωσε πως «τα όσα διαδραματίζονται στο κοινοβούλιο είναι απειλή για την κοινοβουλευτική τάξη» όπως είπε τονίζοντας παράλληλα πως «προκαλεί θλίψη ο πρόεδρος της Βουλής γιατί αντί να περιοριστεί με στοιχειώδη αξιοπιστία τα καθήκοντά του αναζητά κλωστή για να μπαλώσει τα ρετάλια με τα οποία είναι φτιαγμένη μια κυβέρνηση κουρελού» όπως είπε για να συμπληρώσει πως «είναι μια κυβέρνηση που δεν καταλαβαίνει ότι σε μια δημοκρατία κανένα κόμμα δεν μπορεί να γίνει καθεστώς» και κατέθεσε τη βεβαιότητα ότι «στις εκλογές που έρχονται η Νέα Δημοκρατία θα σαρώσει τα πρόχειρα διαδικαστικά αναχώματα που έχουν βάλει ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ» καθώς όπως είπε «είναι λαθρεπιβάτες ενός κυβερνητικού σχήματος που παραπαίει κι είναι ήδη παρελθόν στη συνείδηση των Ελλήνων».

Κατηγόρησε ευθέως την κυβέρνηση για τα φορολογικά μέτρα και την οικονομική πολιτική υποσχόμενος μείωση των φόρων και επικέντρωσε την κριτική του στη συμφωνία των Πρεσπών σημειώνοντας πως «ο ίδιος δεν δίστασε δημόσια αλλά και κατ’ ιδίαν να διαφωνήσει με ισχυρούς παράγοντες όπως με την καγκελάριο Μέρκελ, αφού αυτό επέβαλε το εθνικό συμφέρον».

Παράλληλα επανέλαβε και από τη Λαμία ότι για τον ίδιο και τη Νέα Δημοκρατία «το θέμα αυτό δεν κλείνει». Μάλιστα προσέθεσε με νόημα πως «ασφαλώς υπάρχουν αρνητικά τετελεσμένα αλλά η εθνική προσπάθεια δεν σταματά». Δεσμεύτηκε και για τη συνέχεια, ιδιαίτερα για την ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, λέγοντας πως «θα αξιοποιήσω κάθε νομικό και διπλωματικό μέσο για να αμβλυνθούν οι αρνητικές συνέπειες των Πρεσπών. Και δεν απεμπολώ το δικαίωμα του βέτο σε κάθε κεφάλαιο που θα αφορά την ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μιλώντας για τα 35 κεφάλαια που πρέπει να ανοίξουν και να κλείσουν στη ενταξιακή πορεία σημείωσε με νόημα πως «αυτά ούτε θα ανοίξουν ούτε θα κλείσουν ποτέ εάν προηγουμένως δεν ικανοποιηθούν οι θέσεις της Ελλάδας».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που οργανώθηκε στη Λαμία μίλησαν οι πρόεδροι των 5 νομαρχιακών επιτροπών της ΝΔ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας μεταφέροντας το μήνυμα στήριξης στην υποψηφιότητα του Φανή Σπανού που στηρίζει η Νέα Δημοκρατία για την Στερεά Ελλάδα.

Μάλιστα στο βήμα ανέβηκε και ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης σκιαγραφώντας όλες τις προσπάθειες του προηγούμενου διαστήματος από τη θέση του Περιφερειάρχη και μαζί τις αγωνίες για την επόμενη μέρα.

Στάθηκε ιδιαίτερα στα κυρίαρχα θέματα της Στερεάς Ελλάδας τα οποία όπως είπε θα συνεχίσει στο ίδιο μήκος κύματος να υπηρετεί και ο Φάνης Σπανός από τη θέση του Περιφερειάρχη.

Ο Φάνης Σπανός αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της Περιφερειακής Αρχής του Κώστα Μπακογιάννη διαβεβαιώνοντας πως με την ομάδα του θα συνεχίσουν την αναπτυξιακή πορεία για να πετύχουν «ακόμα περισσότερα, για ακόμα περισσότερους», λέγοντας πως «δεν ερχόμαστε για να επαναλάβουμε τις μεγάλες δήθεν επιτυχίες της σημερινής Κυβέρνησης, ούτε έχουμε ανάγκη να στήνουμε θεατρικές παραστάσεις για να κάνουμε εκλογές στην Στερεά».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα μεγάλα θέματα που αφορούν τη Στερεά Ελλάδα είτε αυτά έχουν σχέση με την βιομηχανική συγκέντρωση στα Οινόφυτα είτε με τα έργα υποδομών τα οποία είναι απαραίτητα σε όλους τους νομούς αναφέροντας μία προς μία τις προτεραιότητες.

Τέλος ζήτησε την συμπαράσταση των βουλευτών αλλά και του πρόεδρου της ΝΔ καθώς όπως είπε όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν αν δεν υπάρξει η πολιτική στήριξη από μια κυβέρνηση της ΝΔ.

***  Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων έδωσαν το “παρών” πρώην υπουργοί, βουλευτές, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και οι υποψήφιοι του συνδυασμού του Φάνη Σπανού «Επιμένουμε στην καρδιά της Ελλάδας»

 

Ο χαιρετισμός του Χρ. Σταϊκούρα στην εκδήλωση

 

Σας καλωσορίζω στη Λαμία, στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Σας καλωσορίζω στην καρδιά της Ελλάδας, σε μία δύσκολη συγκυρία για την χώρα και τους πολίτες.

Πολίτες που παρακολουθούν αμήχανα, μία αλαζονική και τυχοδιωκτική Κυβέρνηση, να κάνει τα πάντα για να κρατηθεί, για λίγο ακόμη, στην εξουσία.

Πολίτες που είναι απογοητευμένοι και οργισμένοι με τις πρωτόγνωρες υποχωρήσεις της «πρόθυμης» Κυβέρνησης, ακόμη και σε κρίσιμα εθνικά θέματα.

Πολίτες που νιώθουν προσβεβλημένοι όταν ο Πρωθυπουργός της χώρας λοιδορεί τις γνήσιες πατριωτικές ευαισθησίες τους.

Πολίτες που αγανακτούν με το γενικευμένο καθεστώς ανομίας, τις ιδεοληψίες, την υπονόμευση του κράτους δικαίου, την υποβάθμιση της ποιότητας της δημοκρατίας.

Πολίτες που παρακολουθούν, σαστισμένοι, τη λειτουργική υποβάθμιση του Κοινοβουλίου, τον πολιτικό ευτελισμό, τον κυβερνητικό αυταρχισμό.

Πολίτες που βλέπουν, εξουθενωμένοι και απαισιόδοξοι, το διαθέσιμο εισόδημά τους να έχει συρρικνωθεί, και τα χρέη τους προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία να διογκώνονται.

Πολίτες που σε τοπικό επίπεδο, είναι βαθύτατα ενοχλημένοι με τους χειρισμούς της Κυβέρνησης σε θέματα της περιοχής και της Περιφέρειας.

Κυβέρνηση η οποία κατακερματίζει, ακαδημαϊκά, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Στερεί από την Λαμία την έδρα τριτοβάθμιου ιδρύματος, και της εκχωρεί πολύ μικρό μερίδιο στο εθνικό σύστημα της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Δεν ενισχύει τη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουμε να γίνουμε μάρτυρες και άλλων τραγικών γεγονότων.

Επιδεινώνει τη βιωσιμότητα της ΛΑΡΚΟ, μετακυλύοντας το οξυμένο πρόβλημα στην επόμενη Κυβέρνηση.

Δεν είναι σε θέση, επί μακρόν, να λειτουργήσει την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας.

Αδυνατεί να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής.

Υπενθυμίζω ότι για όλα αυτά, και πολλά ακόμη, έδωσε μεγάλες υποσχέσεις ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, από αυτή την αίθουσα, τον Ιούλιο του 2017.

Υποσχέσεις που αποδείχθηκαν, και αυτές, χωρίς αντίκρισμα.

Για όλους αυτούς τους λόγους, οι πολίτες, όλο και περισσότεροι, όλο και πιο επιτακτικά, επιζητούν πολιτική αλλαγή.

Αναζητούν στιβαρή πολιτική ηγεσία, αξιοπιστία, σοβαρότητα, υπευθυνότητα, μετριοπάθεια, σχέδιο.

Όλα αυτά τα στοιχεία τα διαθέτει η μεγάλη πατριωτική, φιλελεύθερη και κοινωνική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας.

Τα διαθέτει ο Πρόεδρός της, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αυριανός Πρωθυπουργός της χώρας.

Φίλες και Φίλοι,

Η χώρα, σε περίπου 110 ημέρες, έχει αυτοδιοικητικές εκλογές.

Υποψήφιος Περιφερειάρχης, με την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, είναι ο Φάνης Σπανός.

Ένας νέος, δραστήριος και ικανός πολιτικός που θα συμβάλλει στην ανοδική πορεία της Περιφέρειας.

Ζητώ, από όλες και όλες, να τον στηρίξετε.

Να τον στηρίξουμε!

Να τον εμπιστευτούμε!

Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες,

Στην πορεία προς τις εκλογές, έχουμε χρέος έναντι της ιστορίας του έθνους και της παράταξης, του παρόντος και του μέλλοντος της πατρίδας και των πολιτών, να ανταποκριθούμε με επάρκεια και επιτυχία στη μεγάλη ευθύνη.

Σε αυτή τη μάχη, δεν περισσεύει κανείς.

Όλοι μαζί θα πάμε την Ελλάδα μπροστά.

Όλοι μαζί θα ανασυγκροτήσουμε, σε σύγχρονες βάσεις, την πατρίδα μας.

Όλοι μαζί θα ανοίξουμε την πόρτα του μέλλοντος.

Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε.

Γιατί αξίζουμε καλύτερα.

Γιατί μπορούμε καλύτερα.

Εμείς, στη Ρούμελη, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον επόμενο Πρωθυπουργό της χώρας.

 

Χαιρετισμός προέδρου ΝΟΔΕ Φθιώτιδας  Σπύρου Κωσταρά

«Σήμερα η Στερεά Ελλάδα επιμένει στην καρδιά της Ελλάδας και στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα. Στηρίζει Φάνη Σπανό!

θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ  στους Νεοδημοκράτες και Νεοδημοκράτισσες,στους φίλους και φίλες της παράταξης που στηρίζουν έμπρακτα όλες τις εκδηλώσεις. Είμαστε απόψε όλοι εδώ ενωμένοι και υπερήφανοι για την παράταξη μας και την προσφορά της στον τόπο. Δικαιωμένοι για τις μεγάλες πολιτικές επιλογές της. Μα πάνω από όλαείμαστε έτοιμοι να σηκώσουμε όρθια την Ελλάδα ξανά.

Η μεγαλειώδης σημερινή παρουσία, αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στη ΝΔ όπως την οραματίζεται ο πρόεδρος μας  Κυριάκος Μητσοτάκης.Ένα σύγχρονο λαϊκό,φιλελεύθερο,ευρωπαϊκό κόμμα, που έχει ως προτεραιότητα την ευημερία όλων των πολιτών και μπορεί να φέρει τη λύση στο οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο που μας έχει οδηγήσει η σημερινή κυβέρνηση.

Κύριε πρόεδρε,η Στερεά Ελλάδα το 2014 εξέλεξε περιφερειάρχη έναν νέο άνθρωπο με όραμα και όρεξη για δουλειά και με σαφή προσανατολισμό. Είμαστε περήφανοι για τον Κώστα Μπκακογιάννη ο οποίος αφήνει πίσω του ένα μεγάλο έργο. Σίγουρα θα κοσμεί τον δήμο Αθηναίων από την θέση του Δημάρχου.

Η συνέχεια πιστεύω πως θα είναι εξίσου πετυχημένη. Επιμένουμε στην καρδιά της Ελλάδος. Αυτή τη φορά στηρίζουμε έναν πιο νέο άνθρωπο, άξιο, δυναμικό, πεισματάρη και με περίσσια θέληση να πάει τη Στερεά Ελλάδα ακόμη πιο ψηλά.

Ο ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ θα είναι ένας πετυχημένος Περιφερειάρχης.

Συναγωνίστριες και συναγωνιστές η ενότητα ήταν και είναι η αποκλειστική αλάνθαστη πυξίδα που μας οδήγησε στο παρελθόν και θα μας οδηγήσει και στο μέλλον με απόλυτη σιγουριά στην επόμενη μέρα γιατί αξίζουμε καλύτερα.

Σας υποσχόμαστε πως ο  καθένας χωριστά και όλοι μαζί  θα δώσουμε τη μάχη για την πραγματική ελπίδα, για τη νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η αγκαλιά της Νέας Δημοκρατίας είναι μεγάλη και μας χωράει όλους.

Κύριε πρόεδρε, σας περιμένουμε σύντομα στην πόλη μας να σας υποδεθούμεως Πρωθυπουργό αυτής της χώρας,σε μια πιο μεγάλη εκδήλωση.

Γιατί  οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα και μπορούμε!

 

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

Η Μαλεσίνα, το νέο θύμα της απαξίωσης των ΕΛ.ΤΑ. στη Φθιώτιδα

efthia

Πρώτοι οι Κυβερνώντες στις “κορδέλες”, άφαντοι για το Νοσοκομείο Λαμίας

efthia

Γιάν. Σαρακιώτης: Προκλητικές αυξήσεις μισθών μόνο για «γαλάζια παιδιά»

efthia
Φόρτωση....

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο