Ο Τσίπρας λέει την “αλήθεια” για την Συμφωνία των Πρεσπών!

share on:

Με ένα… promo βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Αλέξης Τσίπρας λέει πως «ήρθε η ώρα να μάθουμε την αλήθεια» για την Συμφωνία των Πρεσπών.

“Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ένα ιστορικό βήμα όχι μόνο για τις δύο χώρες και την ευρύτερη περιοχή, αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη. Eδραιώνει σχέσεις φιλίας, συνεργασίας και σταθερότητας”. Αυτό είναι το μήνυμα που συνοδεύει το νέο βίντεο που παρουσιάζεται μέσα από τον λογαριασμό του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο Facebook.

Η χρονική στιγμή… καθόλου τυχαία. Σήμερα, Δευτέρα 21.01.2019, ξεκίνησε η συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής για την Συμφωνία των Πρεσπών, μετά το πέρας της οποίας η Συμφωνία των Πρεσπών θα έρθει για συζήτηση και ψηφοφορία στην Βουλήγ, πιθανότατα το βράδυ της Πέμπτης, 24.01.2019.

Σε αυτή τη χρονική συγκυρία, λοιπόν, ο πρωθυπουργός αποφασίζει να δημοσιοποιήσει αυτό το βίντεο, με το οποίο ουσιαστικά υπερασπίζεται την Συμφωνία των Πρεσπών.

Στο… πνεύμα παλαιότερων βίντεο παρόμοιου ύφους, το σημερινό ξεκινά με μια γυναικεία φωνή να λέει: “Ήρθε η ώρα να μάθουμε την αλήθεια. Με την Συμφωνία των Πρεσπών, θωρακίζουμε την Μακεδονία μας. Με την αυτοπεποίθηση που νικάει τον φόβο και την αδράνεια, ανοίγουμε το δρόμο της ειρήνης και της ανάπτυξης.

140 χώρες αναγνώρισαν τα Σκόπια με την συνταγματική τους ονομασία. Δηλαδή Δημοκρατία της  Μακεδονίας. Οι γείτονές μας, αλλάζουν το όνομα της χώρας τους σε Βόρεια Μακεδονία και ο όρος Μακεδονία, χωρίς άλλο προσδιορισμό, μένει στην Ελλάδα“.

H Συμφωνία των Πρεσπών ανοίγει το δρόμο της συνεργασίας

Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ένα ιστορικό βήμα όχι μόνο για τις δύο χώρες και την ευρύτερη περιοχή, αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη. Eδραιώνει σχέσεις φιλίας, συνεργασίας και σταθερότητας.

Publiée par Alexis Tsipras sur Lundi 21 janvier 2019

Αφήστε μια απάντηση