Κοινωνικά

Πέθανε η σπουδαία ηθοποιός Ντίνα Κώνστα

Πέθανε σήμερα σε ηλικία 83 ετών η ηθοποιός Ντίνα Κώνστα, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας.

Η Ντίνα Κώνστα αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και άνοια, με αποτέλεσμα τον τελευταίο καιρό να φιλοξενείται σε οίκο για ηλικιωμένους.

Η γεννημένη στις 31 Δεκεμβρίου 1938 στη Σάμο ηθοποιός, έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές και θεατρικές παραστάσεις, ενώ έμεινε γνωστή στο τηλεοπτικό κοινό με ως Ντένη Μαρκορά από τη συμμετοχή της στο σήριαλ “Δύο Ξένοι”.

Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Κωστή Μιχαηλίδη, ενώ την ίδια εποχή εργαζόταν σε εταιρεία χρωμάτων για να πληρώσει τις σπουδές της . Σπούδασε υποκριτική κρυφά από τους γονείς της και είχε καθηγήτρια τη Μαίρη Αρώνη. Πρωτοεμφανίστηκε στην Ελεύθερη Σκηνή το 1965.

Τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 συμμετείχε σε τηλεοπτικές σειρές. Μερικοί από τους πιο χαρακτηριστικούς ρόλους που υποδύθηκε ήταν στις σειρές «Τρεις Χάριτες», «Δις Εξαμαρτείν» και το «Σόι μας».

Δεν παντρεύτηκε ποτέ, επειδή δεν της άρεσε η δέσμευση του γάμου. Είχε αναπτύξει όμως πολιτική δράση και είχε βάλει υποψηφιότητα με τον Συνασπισμό στις Ευρωεκλογές του 1999, στις βουλευτικές εκλογές του 2000 και στις βουλευτικές εκλογές του 2004.

Φιλμογραφία

1976 Μια φορά κι έναν καιρό ΕΡΤ Επεισόδιο: “Ο φαντασμένος”
ΕΡΤ Επεισόδιο: “Τα Χριστούγεννα του μαστρο-Σουβλή”

1978-1979 Έρωτας και επανάσταση ΕΡΤ (Βάβω) Πρωταγωνιστικός Ρόλος

1979-1980 Ο συμβολαιογράφος ΕΡΤ (Ζηνοβία) Πρωταγωνιστικός Ρόλος

1980 Τα παλιόπαιδα τ’ ατίθασα ΕΡΤ Επεισόδιο: “Μόλις εκυκλοφόρησεν”

1980-1981 Για την τιμή και το χρήμα ΥΕΝΕΔ Επιστήμη Πρωταγωνιστικός Ρόλος
Οι Άθλιοι των Αθηνών ΕΡΤ Αννέτα Πρωταγωνιστικός Ρόλος

1981 Ο Κίτρινος Φάκελος ΕΡΤ (Κατερίνα) Πρωταγωνιστικός Ρόλος
Οι φρουροί της Αχαΐας ΕΡΤ Πρωταγωνιστικός Ρόλος

1982 Ο Καπιταλιστής ΕΡΤ Πρωταγωνιστικός Ρόλος

1982-1984 Το μινόρε της αυγής ΕΡΤ Ντίνα Πρωταγωνιστικός Ρόλος

1983 Η κυρία Κούλα ΕΡΤ Τηλεταινία, Πρωταγωνιστικός Ρόλος

1983-1984 Χατζημανουήλ ΕΡΤ Καμπουρίτσα Πρωταγωνιστικός Ρόλος

1984 Υπάλληλοι ΕΡΤ Αλεξάνδρα Πρωταγωνιστικός Ρόλος
Προς Οφρύνιο ΕΡΤ Πρωταγωνιστικός Ρόλος
Η γυναίκα στη μονόπρακτη κωμωδία ΕΡΤ2 Επεισόδιο: “Ενοικιάζεται”

1985-1986 Χαίρε Τάσο Καρατάσο ΕΡΤ (Χαρίκλεια) Πρωταγωνιστικός Ρόλος

1985-1988 Φρουτοπία ΕΡΤ Μαντάμ Πιπεριά (φωνή) 16 επεισόδια

1987 My Family and Other Animals BBC Λουγκαρέτζια 3 επεισόδια
Τα Καημένα ΕΡΤ Τηλεταινία, Πρωταγωνιστικός Ρόλος

1987-1988 Η αλεπού κι ο μπούφος ΕΤ2 (Μερώπη) Φόλα Πρωταγωνιστικός Ρόλος

1988-1989 Το σπίτι της θείας ΕΤ2 (Κούλα) Πρωταγωνιστικός Ρόλος
Σιγά η πατρίδα κοιμάται ΕΤ1 Πρωταγωνιστικός Ρόλος

1989 Ασημίνα Λαΐου ΕΤ3 Πρωταγωνιστικός Ρόλος
Το φεγγάρι των ξενιτεμένων ΕΤ2 Πρωταγωνιστικός Ρόλος

1990-1991 Το φάντασμα ΕΤ2 (πεθερά) Πρωταγωνιστικός Ρόλος

1991 Οι τρεις Χάριτες MEGA (Νταϊάνα) Κουτούπας 4 επεισόδια

1992 Πωλείται αγάπη ΕΤ1 (Ευανθία) Πρωταγωνιστικός Ρόλος

1992-1994 Το Σόι Μας MEGA (Ερασμία) Πρωταγωνιστικός Ρόλος

1993-1996 Το δις εξαμαρτείν MEGA Γιολάντα Ραγιά Πρωταγωνιστικός Ρόλος

1997-1999 Δύο Ξένοι MEGA (Ντένη Μαρκορά) Πρωταγωνιστικός Ρόλος

1998-1999 Πανδώρα και Πλάτωνας: Τα Φραουλόπουλα ΕΤ1 (Μέριλιν – φωνή) Πρωταγωνιστικός Ρόλος

1999-2000 Οι Θειοσεβούμενοι STAR (Βιργινία) Πρωταγωνιστικός Ρόλος

2000-2001 Σαν χειμωνιάτικη λιακάδα STAR (Πιπίνα) Πρωταγωνιστικός Ρόλος

2001-2002 Τα χαϊδεμένα παιδιά ΕΤ1 (Ζήνα) Πρωταγωνιστικός Ρόλος

2002-2003 Μαμά + Γιός ΝΕΤ (Ιουλία Χανιώτη) Πρωταγωνιστικός Ρόλος

2004 Επτά Θανάσιμες Πεθερές MEGA (Κική Σκευάκη) Επεισόδιο: “Η Εθιμοτυπική Πεθερά”

2004-2005 Ρεζερβέ ALPHA (Περσεφόνη) Πρωταγωνιστικός Ρόλος

2005 Ο θησαυρός της Αγγελίνας ΝΕΤ (Αγγελίνα) Πρωταγωνιστικός Ρόλος

2007-2009 Τα Χρυσά Κορίτσια ΕΤ1 (Σοφία) Πρωταγωνιστικός Ρόλος

Σχετικές αναρτήσεις

Θρήνος στη Λαμία για τον θάνατο του 22χρονου Θανάση Ζέρβα

efthia

Από την Κυριακή ανοιχτή η κλιματιζόμενη αίθουσα του Γ’ ΚΑΠΗ Λαμίας

efthia

Απεβίωσε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Δασκαλάκης

efthia
Φόρτωση....

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο