Πέθανε ο Τζέρι Λούις (video)

share on:

Ο διάσημος Αμερικανός κωμικός, ηθοποιός, τραγουδιστής και σκηνοθέτης Τζέρι Λούις έφυγε σήμερα (Κυριακή, 20 Αυγούστου 2017) από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ο Λούις πέθανε στο σπίτι του στο Λας Βέγκας, από «φυσικά αίτια».

Γεννημένος στις 16 Μαρτίου του 1926, ο Λούις είχε τιμηθεί με πολλά βραβεία, γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία μέσα από τη δεκαετή του συνεργασία του με τον επίσης πασίγνωστο κωμικό Ντιν Μάρτιν, μαζί με τον οποίο πρωταγωνίστησε σε 16 ταινίες.

Μερικές από τις σημαντικότερες ταινίες του ήταν οι «Παιδί για όλες τις δουλειές» (1960), «Ο γυναικοκατακτητής» (1961) ή «Δάσκαλος για κλάματα» (1963).

Η χρυσή εποχή της θητείας του στο Χόλιγουντ ξεκίνησε όταν -χωρίς τον Ντιν Μάρτιν- ένιωσε ελεύθερος να εκφραστεί με γέλιο και με κλάμα όπως ακριβώς ήθελε και φιλοδοξούσε.

Ωστόσο στη δεκαετία του ’70, παρόλο που οι ταινίες του ήταν ακόμα εξαιρετικά δημοφιλείς στην Ευρώπη, ο ηθοποιός έχασε το κλέος του, ενώ το Χόλιγουντ έμοιαζε να εγκαταλείπει το αγόρι της φάρσας για ένα πιο περίπλοκο και πολιτικοποιημένο χιούμορ.

Χάρη στον Μάρτιν Σκορσέζε επανήλθε για μια λαμπρή στιγμή με το «Βασιλιάς για μια νύχτα» (1981) δίπλα στον Ρόμπερτ ντε Νίρο και συνέχισε να δουλεύει μέχρι τα 80 του παλεύοντας ταυτόχρονα με εξουθενωτικές ασθένειες.

 

Αφήστε μια απάντηση