Πήρε πίσω την εισήγηση για τον ΧΥΤΑ Λαμίας ο Δήμαρχος!

share on:

Το θέμα του έργου «Διευθέτηση του υφισταμένου ΧΥΤΑ & επέκταση κυττάρου στη θέση Νευρόπολη του Δήμου Λαμιέων» μονοπώλησε τη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Λαμιέων η οποία ήταν μαραθώνια λόγω της σημασίας του.

Αρχικά ο πρόεδρος της Ο.Ε. και Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καρα’ί’σκος, αναφέρθηκε στο ιστορικό του Διαγωνισμού, που βρίσκεται σε εκκρεμότητα από το 2013. Μάλιστα ξεκαθάρισε ότι για την 7χρονη καθυστέρηση, δεν προσάπτει καμμία ευθύνη στις ΟΕ που υπήρχαν από τότε.

Μετά από ανάλυση όλων των  δεδομένων παρουσία και των δύο νομικών συμβούλων των εταιριών που εξέφρασαν τις απόψεις τους και διεκδικούν το έργο, η εισήγηση του κ. Καρα’ί’σκου ανέφερε τα ακόλουθα:

Από την πλευρά της Αντιπολίτευσης ο Γιάννης Ρούλιας, εξέφρασε την απορία του για την απουσία της Νομικής υπηρεσίας του Δήμου από την αίθουσα, κατήγγειλε την εισήγηση του κ. Καραίσκου  και ζήτησε το θέμα να πάει στο Δημοτικό Συμβούλιο λόγω της σοβαρότητάς του, αφού έχει να κάνει με την Δημόσια Υγεία, το περιβαλλον και τα συμφέροντα του Δήμου. Μάλιστα κατέθεσε σχετικό υπόμνημα όπου αναφέρονται όλα τα στοιχεία γύρω από το έργο και οι παρατηρήσεις ώστε η εισήγηση του Δημάρχου και προέδρου της ΟΕ να απορριφθεί στο σύνολό της. Στο υπόμνημα μεταξύ άλλων υπογραμμίζονται τα ακόλουθα:

Ξεκάθαρη θέση για την υπόθεση έχει πάρει και η Επιτροπή Διαγωνισμού που τονίζει την αδικαιολόγητη καθυστέρηση της διαδικασίας και το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών, σύμφωνα με το πρακτικό που έχει συνταχθεί από τις 24/9/2018.

Ειδικότερα:

 

Από την πλευρά των διαγωνιζομένων  έγινε για μια ακόμη φορά γνωστό ότι σε περίπτωση ακύρωσης της διαδικασίας θα διεκδικήσουν  αποζημιώσεις από τη Δημοτική Αρχή για οικονομική βλάβη με αποτέλεσμα να σέρνεται ο Δήμος στα δικαστήρια.

Μπροστά σε όλα αυτά δεδομένα που τέθηκαν στο τραπέζι, ο προέδρος της ΟΕ και Δήμαρχος Λαμιέων πήρε πίσω την εισήγησή του και με ομόφωνη απόφαση η υπόθεση πάει στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου αναμένεται να γίνει μεγάλη μάχη αφού το θέμα είναι πρωτόγνωρα σοβαρό και με πολλές προεκτάσεις.

Δείτε τι δήλωσαν μετά το τέλος της συνεδρίασης οι Θ. Καρα’ί’σκος, Γιάν. Ρούλιας, Γ. Παπανικολάου και Γ. Δελιχάς:

Αφήστε μια απάντηση