Παγκόσμια Ημέρα & Εβδομάδα Περιβάλλοντος στο Δήμο Λαμιέων

share on:

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ από το 1972 για την ενημέρωση του παγκόσμιου πληθυσμού σχετικά με τα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

Η Ημέρα αυτή αποτελεί μια ευκαιρία για τους πολίτες να ενημερωθούν αλλά και να εκφράσουν την άποψή τους για όσα συμβαίνουν στον πλανήτη και σχετίζονται ιδιαίτερα με τη διαχείριση του περιβάλλοντος, τη ρύπανση, τη διατήρηση και σωτηρία της πανίδας και της χλωρίδας.

Με αφορμή το φετινό εορτασμό, ο Δήμος Λαμιέων, θέλοντας να στείλει το δικό του μήνυμα, διοργανώνει την Εβδομάδα Περιβάλλοντος 2018 με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση σε θέματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και θα πραγματοποιηθούν από 4-8 Ιούνη με τη συμμετοχή  συλλογικών φορέων, εθελοντικών ομάδων, μαθητών αλλά και πολιτών.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

ΔΕΥΤΕΡΑ 4/6/2018

Κ.Δ.Α.Υ. Λαμίας, 09.30π.μ.

Επίσκεψη μαθητών στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών Λαμίας.

ΤΡΙΤΗ 5/6/2018

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Πλατεία Ελευθερίας, 09.30 π.μ.

Θεατρικό παιχνίδι και διήγηση παραμυθιού με τη συμμετοχή μαθητών Δημοτικών Σχολείων του Δήμου.

Πλατεία Λαού, 09.30 π.μ.

Εικαστικές δημιουργίες για το περιβάλλον από τα Εικαστικά Εργαστήρια του Δήμου Λαμιέων – Facepainting και ενημέρωση για την ανακύκλωση με τη συμμετοχή μαθητών Δημοτικών Σχολείων του Δήμου.

Πλατεία Πάρκου, 10.00 π.μ.

Ενημέρωση πολιτών από τον Περιφερειακό ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας και το Europe Direct Λαμίας.

Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Λαμιέων, 19.00

Ενημερωτική εσπερίδα με θέμα «Από τη Διαλογή στην Πηγή μέχρι την ασφαλή τελική διάθεση – Δήμος Λαμιέων και ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας συνεργάτες για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων»

Συνδιοργάνωση του  Δήμου Λαμιέων και του Περιφερειακού ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης.

ΤΕΤΑΡΤΗ 6/5/2018

Ενημέρωση σχολικών μονάδων για το Περιβάλλον και την Ανακύκλωση από το Europe Direct Λαμίας.

ΠΕΜΠΤΗ 7/6/2018

Λόφος Μιχαήλ & Γαβριήλ, 19.30

Κατασκευές, ζωγραφική και φύτεμα λουλουδιών από τα παιδιά του 16ου Δημοτικού Σχολείου και τα ΚΔΑΠ του Δήμου Λαμιέων.

Μαζί μας με ζωντανή μουσική ο Άκης Δαβανέλλος με την παρέα του!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8/6/2018

Πάρκο Λουτρών Υπάτης, 09.30 π.μ.

Το Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης πάει φέτος στα Λουτρά Υπάτης για παιχνίδια και ενημέρωση για την ανακύκλωση με τη συμμετοχή μαθητών από σχολεία της περιοχής!

Αφήστε μια απάντηση